Search

Зустріч майбутніх агрономів із стейкхолдерами

Зустріч майбутніх агрономів із стейкхолдерами

Одним із важливих чинників забезпечення якості підготовки сучасних фахівців є тісна співпраця зі стейкхолдерами – колом осіб, які є зацікавленими у майбутніх випускниках. До цієї групи перш за все відносяться численні роботодавці, фахівці-професіонали, які добре знають, якими компетентностями має володіти випускник закладу фахової передвищої освіти за певною спеціальністю, викладачі закладу фахової передвищої освіти за цією спеціальністю, а також самі здобувачі та їхні батьки.

12 березня 2024 року на технологічному відділенні коледжу відбулася чергова зустріч членів робочої групи забезпечення ОПП зі спеціальності 201 Агрономія у складі Ірини Башти, Василя Гагалюка, Петра Коропецького, а також студентів спеціальності 201 Агрономія зі стейкхолдером з представником Філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» «Перспектив» Уляною Бортейчук.

Пані Уляна, бізнес-партнер з персоналу компанії МХП розповіла про бренди, діяльність та масштаби функціонування філії.  В об'єднанні повністю закритий цикл виробництва - від вирощування сировини, зокрема зернових, до готової продукції. Оскільки таких компаній в Україні не так багато, це дозволяє вести бізнес в умовах війни, створювати робочі місця, розвивати країну. В обробітку філії «Перспектив» - 26 тис. га землі, потужність елеватора складає 100 тис. т. На полях філії, які розташовані на Івано-Франківщині та Тернопільщині, вирощується пшениця, кукурудза, соя, ріпак. Вирощена продукція зберігається на елеваторі, а частина в складах та пластикових рукавах з використанням найновіших технологій.

Уляна Степанівна відзначила, що в агровиробництві застосовується не тільки агрономія, але й ІТ, космічні технології, робота по навігації, впроваджується точне землеробство. Фахівець наголосила , що співпраця між навчальними закладами та компанією сприяє ефективнішому розподілу праці та практичній підготовці студентів.

Студенти також отримали вичерпну інформацію про актуальні вакансії компанії, можливість дуальної форми освіти, проходження виробничої переддипломної практики та переваги працевлаштування в компанії МХП, що є гарною перспективою для наших випускників.

Учасники зібрання обмінялися думками, вислухали рекомендації та побажання стейкхолдера та студентів до діючої освітньо-професійної програми «Агрономія». У обговоренні також взяли участь завідувач технологічного відділення Роман Андрусик, викладачі та студенти відповідної спеціальності.

Згодом розмова на предмет розвитку співпраці коледжу з цією компанією продовжилась в кабінеті заступника директора з навчальної роботи коледжу Михайла Сопилюка. В ній також взяв участь Роман Андрусик . Зустріч була досить продуктивною та пройшла в діловій, теплій атмосфері.

Роман АНДРУСИК,  завідувач технологічним відділенням

: