Search

Природоохоронна освіта і виховання – єдиний послідовний процес

Природоохоронна освіта і виховання – єдиний послідовний процес

 

Екологічна діяльність потребує відповідальних та активних громадян.

Однією з форм впливу на екологічний світогляд студентів, забезпечення якості підготовки сучасних фахівців є тісна співпраця із роботодавцями, професіоналами своєї справи, які є зацікавленими у майбутніх випускниках.

Серед викладачів і студентів- майбутніх екологів утвердилася думка, що природоохоронна освіта і виховання – єдиний послідовний процес, він має здійснюватися протягом усього життя людини на комплексній основі.

14 березня 2024 року на технологічному відділенні коледжу відбулася чергова зустріч членів робочої групи забезпечення ОПП зі спеціальності 101 Екологія у складі Галини Фреяк, Алли Радик, Руслани Полевої, а також студентів спеціальності 101 Екологія з представниками Національного природного парку «Дністровський каньйон» Аркадієм Сідоровим, Уляною Король.

Аркадій Сідоров, начальник відділу еколого-освітньої роботи, наголосив, що співпраця між навчальним закладом та природоохоронною установою сприяє ефективнішому розподілу праці та практичній підготовці студентів. Розповів про діяльність та масштаби функціонування НПП «Дністровський каньйон». Ознайомив студентів із проблемами збереження унікальних ландшафтів і відновлення природної спадщини, охорони довкілля.

Уляна Король, екскурсовод (випускниця-еколог) відзначила, що вивчення екологічних дисциплін формує в студентів внутрішню потребу любити свій край, зберігати і відстоювати його природу, брати участь у вирішенні природоохоронних проблем. Розповіла про історико-культурні пам'ятки в межах НПП «Дністровський каньйон» та розвиток різних видів туризму.

Студенти також отримали інформацію про актуальні вакансії, можливість дуальної форми освіти, проходження виробничої переддипломної практики та переваги працевлаштування, що є перспективою для наших випускників.

Учасники заходу обмінялися думками, вислухали рекомендації та побажання стейкхолдера та студентів до діючої освітньо-професійної програми «Екологія».

У обговоренні також взяли участь: Борис Павлюк, директор коледжу,  Роман Андрусик , завідувач технологічного відділення, викладачі та студенти відповідної спеціальності.

Зустріч пройшла в діловій, теплій атмосфері. Саме у коледжі формується правильне розуміння екологічних аспектів до збереження та охорони навколишнього природного середовища.

Галина ФРЕЯК,  викладач еколого- біологічних дисциплін

: