Search

Навчальні практики – важливий етап навчання

Навчальні практики – важливий етап навчання

Практичне навчання, як складова освітньо-професійної програми, дає можливість майбутнім фахівцям-аграріям закріпити отримані теоретичні знання та краще зрозуміти особливості та переваги обраної професії. У студентів, які навчаються за спеціальністю «Агрономія», проходить період весняних навчальних практик.

Колекційно-дослідне та парниково-тепличне господарства коледжу є базою для багатьох видів практик. Тут здобувачі освіти набувають навичок з вирощування овочевих культур в закритому та відкритому грунті, квіткових, лікарських та декоративних рослин, їх захисту від хвороб та шкідників, а також опановують елементи дослідної справи.

В розсадному відділенні парниково-тепличного господарства коледжу на даний час вже проведено посів ранніх помідорів п'яти сортів турецької селекції, які надані коледжу для сортовивчення в умовах нашої зони. Проведено пікіровку рослин для збільшення площі живлення за схемою 10 х 10 см. Розсада призначена для вирощування у закритому грунті. Через три тижні рослини будуть висаджені у плівкову теплицю. На даний час також проведено посів помідорів для вирощування у відкритому грунті.

Одна з плівкових теплиць призначена для вирощування шести гібридів огірків, насіння яких надане турецькими та голландськими насіннєвими компаніями, з якими ми співпрацюємо. Насіння їх вже висіяне у горщики.

Посіяно редиску та зеленні культури – кріп, петрушку, салати, цибулю.

Проводиться також робота по догляду за багаторічними овочевими культурами на колекційно-демонстраційних ділянках, де вирощуються ревінь, спаржа, фенхель, тархун, багаторічні види цибулі, а також лікарська мальва.

Отже, навчальні практики студентів покликані підготувати майбутніх фахівців до виробничих умов і практичної роботи, забезпечити належний рівень їх професійної підготовки.

    Ірина БАШТА, Ольга ЧЕРВОНОГРІЦЬКА, керівники навчальних практик

 

: