Search

Вогнева підготовка студентів

Вогнева підготовка студентів

У державі війна, тож кожен громадянин, незалежно від статі, повинен підкорювати не тільки граніт науки, а й вміти користуватися зброєю, маючи такого сусіда.

09 квітня 2024 року у м. Чортків на військовому стрільбищі в відбулися навчально -тренувальні стрільби для студентів ВСП "Заліщицький фаховий коледж ім. Є.Храпливого НУБіП України" , в яких взяли участь 50 студентів .

Важливою практичною складовою комплексних занять із дисципліни «Захист України» для студентів 2 курсу є проведення практичних стрільб на полігоні. Це розбір і збір автомата, спорядження магазина навчальними набоями, підготовка до стрільб, стрільби на вогневому рубежі і тактична підготовка . Вишкіл відбувався на трьох локаціях. Навчали студентів стрільби інструктори ЗСУ, з проведенням вишколу допомагали працівники Чортківського ТЦК.

ё

Стрільба проводилась з бойового АК-74 в режимі автоматичного вогню (8 набоїв) в положенні лежачи за укриттям змінами по 3 особи. Для отримання відмінної оцінки здобувачам освіти потрібно було вразити 3 цілі. Майбутні захисники успішно впорались з поставленими завданнями, дотримувались всіх правил безпеки, змогли краще зрозуміти і відчути особливості роботи та стрільби із бойової зброї.

Дякуємо досвідченим військовослужбовцям за навчання з вогневої підготовки! Готуємось стати до лав захисників України. Слава ЗСУ!

Володимир ФРАСУНЯК , викладач коледжу

: