Search

Перемога студента Заліщицького коледжу у Всеукраїнському конкурсі Малої Академії Наук!

Перемога студента Заліщицького коледжу у Всеукраїнському конкурсі Малої Академії Наук!

Анатолій Петрас, студент ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України", спеціальність 123 «Комп'ютерна інженерія» став срібним призером Всеукраїнського етапу Малої Академії Наук!

10 травня 2024 р. у Києві завершився фінальний ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів (студентів) - членів МАН України у 2023/2024 навчальному році!

Серед учасників цього інтелектуального змагання наукових розробок учнів та студентів, був і студент Заліщицького коледжу Анатолій Петрас (науковий керівник викладач Михайло Пронь), який здобув друге місце в конкурсі проєктів учасників відділення «Інформаційні технології», наукова секція «Інтернет-технології та дизайн».

Шлях до успіху розпочинався із участі у обласному етапі захисту робіт м. Тернопіль https://man.te.ua/. під час якого Анатолій виявився найсильнішим учасником серед конкурсантів у Тернопільській області. Він з легкістю впорався з захистом проєкту та відповідями на додаткові запитання від членів журі, показавши не лише свою практичну роботу, але й глибокі теоретичні знання та логічне мислення.

Здобувши перемогу на обласному етапі, наш студент знову взявся за підготовку до всеукраїнського рівня олімпіади з новим запалом і ентузіазмом. Він аналізував свої помилки та слабкі місця, намагаючись покращити свої результати. І результат не забарився.

На Всеукраїнському етапі МАН (https://man.gov.ua) студент показав справжню майстерність, виступивши із проєктом «Платформа для пошуку роботи використовуючи fullstack і базу даних NongoDB».

 

Крім розробленого проєкту, який розкрив його практичні навички в розробці веб-сайтів, ним якісно підготовлені презентація, постер та вся необхідна документація для участі у фінальному етапі конкурсу.

Впевненість у собі, знання та вміння допомогли Анатолієві Петрасу здобути друге місце на Всеукраїнському конкурсі Малої Академії Наук, що було оголошено під час прямої онлайн- трансляції.

Шлях Анатолія до успіху на олімпіадах і конкурсах є добрим прикладом для багатьох інших студентів. Він демонструє, що талант поєднаний з працелюбністю, а успіх - з наполегливістю. Це був результат його нестримного прагнення до вдосконалення, наполегливості та великої праці.

Вітаємо студента Анатолія Петраса та наукового керівника викладача Михайла Проня з високим досягненням! Бажаємо успішного продовження навчання, творчих пошуків і здобутків в науково-дослідній діяльності, нових досягнень і реалізації своїх задумів, мрій і сподівань на життєвому та професійному шляху!

Михайло СОПИЛЮК, заступник директора з навчальної роботи

: