Search

Фінальне засідання XIII «Фестивалю студентської науки – 2024»

Фінальне засідання

XIII «Фестивалю студентської науки – 2024»


З 15 квітня по 15 травня в Національному університеті біоресурсів і природокористування України та його структурних підрозділах проходив XIII «Фестиваль студентської науки – 2024». Традиційно, захід проводиться з метою розвитку студентської наукової роботи, залучення молоді до дослідництва та з нагоди Дня науки в Україні. В цьому році його було приурочено також відзначенню 126-річчя НУБіП України та 126-річчю від дня заснування Закладу садівничого в Заліщиках, як попередника Заліщицького фахового коледжу.

І етап – оцінювання діяльності студентських наукових гуртків коледжу, відбувся з 15 квітня по 07 травня, відповідно до по «Положення про проведення Фестивалю студентської науки в Національному університеті біоресурсів і природокористування України», порядку проведення XIII «Фестивалю студентської науки – 2024» на основі інформації про діяльність гуртків, представленої на веб-сторінках та презентацій про діяльність і здобутки за 2023/2024 навчальний рік. З цією метою була проведена організаційна робота із завідувачами кабінетами та лабораторіями, керівниками предметних гуртків щодо оновлення інформації на веб-ресурсах гуртків. Тож до участі в конкурсі долучилися керівники та актив 20 студентських гуртків

Назва студентського гуртка

Керівник

«Екосвіт»

Радик А.В.

«Фінансист»

Савірко О.В.

«Математичний гурток»

Глова Г.Р.

«Фахівець»

Жлуховська Р.С.

«Вивчаємо іноземні мови легко!»

Лукавецька Л.М., Завінська О.М.

«Загально-природничий гурток»

Сопівник Л.Й.

«Аграрні технології»

Глова В.С.

«Економіст»

Холодило О.І.

«Комерсант»

Ситник Г.М.

«Молодий технолог»

Коропецький П.М.

«Сучасний овочівник»

Червоногріцька О.А.

«Мій рід, моя земля, моя Батьківщина»

Петрів Г.В.

«Хімічний гурток»

Перит В.В.

 «АРМ Бухгалтера»

Леоненко Н.В.

«Літературна вітальня»

Юрійчук О.В.

«Веб-технології»

Червоняк А.М.

«Фізичний гурток»

Руснак С.Г.

«Бухгалтер»

Бойчук О.М.

«Землеробство з грунтознавством»

Башта І.С.

«Технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції»

Фреяк Г. Б.

 

Комісією у складі представників навчальної частини та дирекції було розглянуто матеріали студентських предметних гуртків учасників І етапу конкурсу.

Враховувалися такі критерії, як:

  • сучасне актуальне інформаційне та змістовне наповнення презентації про роботу гуртка на веб-сторінці коледжу;
  • активність студентів, участь гуртківців у конкурсах, проєктах, предметних олімпіадах, конференціях, наукові публікації, тощо;
  • показники проведених інших видів діяльності (соціальної, міжнародної, культурно-просвітницької, інше;
стратегія розвитку студентського предметного гуртка на 2024/2025 навчальний рік.

Висловлюючи подяку за проведену роботу всім завідувачам кабінетів і лабораторій, викладачам, керівникам гуртків, які долучилися до участі в цьому заході і представили презентації, комісія відзначила матеріали про роботу окремих предметних гуртків та визначила переможців І етапу конкурсу:

  • «Веб-технології» керівник Червоняк А.М., староста Угринюк М.І.;
  • «Мій рід, моя земля, моя Батьківщина» – керівник Петрів Г.В., староста Завада В.В. ;
  • «Екосвіт» – керівник Радик А.В., староста Сопівник М. І. ;
  • «Загально-природничий гурток» – керівник Сопівник Л.Й., староста Дудяк О.І. ;
  • «Фізичний гурток» – керівник Руснак С.Г., староста Крисов Н. Р. 

15 травня у ІІ етапі – підведенні підсумків фестивалю та визначенні кращих студентських наукових гуртків коледж представляла староста гуртка «Веб-технології» Марія Угринюк, керівник Артур Михайлович Червоняк. Участь у заключному засіданні від коледжу брав також завідувач технологічним відділенням Роман Васильович Андрусик. Конкурс проходив у форматі веб-конференції, шляхом презентації роботи гуртка та співбесіди комісії із старостами студентських наукових гуртків (виступ до 5 хв.) факультетів та відокремлених підрозділів університету згідно програми засідання. На фінальному етапі оцінювання гуртків здійснювала комісія у складі представників ради молодих вчених університету. Членами комісії була відзначена актуальність та ефективність у проведенні наукових досліджень, участь та результативність у науково-технічних заходах, зокрема конкурсах та конференціях, особливої уваги заслуговує зацікавленість студентів у науковій роботі.

Виступ наших гуртківців був вдалим, та ще раз підкреслив високий рівень як теоретичної так і практичної підготовки студентів коледжу.

За результатами засідання ХІІІ «Фестивалю студентської науки-2024» студентський науковий гурток нашого коледжу «Веб-технології» увійшов у число переможців, зайнявши третє місце.

Вітаємо наших гуртківців і їх керівників з успішним захистом та висловлюємо впевненість, що проведена робота стане черговим стимулом до вдосконалення і розвитку фахової підготовки майбутніх спеціалістів у нашому коледжі. Запрошуємо студентів активніше долучатися до наукової та пошуково-дослідницької роботи в гуртках, адже це запорука розвитку успішної особистості і становлення майбутнього фахівця.


 Михайло СОПИЛЮК, заступник директора з навчальної роботи

Артур ЧЕРВОНЯК, викладач комп`ютерних дисциплін

: