Search

Проведено тиждень агрономічних дисциплін

Проведено тиждень агрономічних дисциплін

Завершено підведення підсумків тижня агрономічних дисциплін, що проводився у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» з 20.05 по 24.05.24 р.

Завдяки організованій роботі викладачів секції агрономічних дисциплін цей період був наповнений     цікавими та пізнавальними заходами з метою активізації роботи викладачів та студентів, розвитку пізнавальної діяльності здобувачів освіти, поглиблення їх інтересу до обраної спеціальності, формування у них фахових компетентностей, а також з метою пропагування перспективної в даний час спеціальності «Агрономія».

Тематичну відеоекскурсію по колекційно-дослідних та демонстраційних ділянках, навчальних лабораторіях коледжу провели викладачі Фреяк Г.Б. та Червоногріцька О.А.

Відео-презентацію уроку-екскурсії в господарство «Топаз» Чортківського району продемонструвала викладач Грицишин С.Ф. Впродовж перегляду цікаво було дізнатись, що керівник господарства,  Патола Таїсія Іванівна, вирощує зерняткові, кісточкові, горіхоплідні культури. Особливістю технології вирощування саду в цьому господарстві є те, що дерева проти шкідників і хвороб обробляються лише біологічними препаратами. Це екологічно чисті плоди, і завдяки цьому Таїсія Іванівна стала відомою фахівцям усієї України, адже для неї садівництво - не лише справа до душі, а ще й прибутковий бізнес, шлях до розвитку і зміцнення економіки України, який залежить від наукових підходів до цієї справи.

Проведення досить цікавої зустрічі зі студентами у формі розмови-дискусії на актуальну тему «Престижність та перспективність професії «Агроном» в умовах сучасності» організував викладач Глова В.С. Здобувачі освіти ознайомились з тим, що агроном — це збірна спеціальність, яка вимагає знань рослинника і ґрунтознавця, мікробіолога і селекціонера, менеджера та економіста, психолога та науковця-дослідника. Володимир Степанович навів цікаві приклади можливої співпраці студентів з майбутніми роботодавцями в період навчання, в час літніх канікул та різних видів практик на старших курсах, що сприятиме формуванню відповідного досвіду роботи та позитивному іміджу студента.

Викладачами Андрусиком Р.В. та Баштою І.С. організовано та проведено екскурсійну поїздку студентів у філію ПрАТ "ЗЕРНОПРОДУКТ МХП" "ПЕРСПЕКТИВ", що знаходиться у Коломийському районі Івано-Франківської області. Здобувачі освіти ознайомилисьз сучасною сільськогосподарською технікою, яка використовується для обробітку грунту, посіву, внесення засобів захисту рослин та удобрення, новими технологіями вирощування зернових та олійних культур, зберігання та переробки рослинницької продукції, отримали вичерпну відповідь на питання, які їх найбільше цікавили.

Викладачем Коропецьким П.М. Організовано онлайн вікторину «В світі агрономії», до участі в якій залучено студентів коледжу та учнів загальноосвітніх шкіл. Вікторина ще триває, по її завершенні за результатами будуть визначені та нагороджені переможці.

Викладачі агрономічних дисциплін разом зі студентами прийняли активну участь в пленарному та секційному (Агрономічні науки) засіданнях науково-практичній конференції «Актуальні проблеми розвитку освіти, науки, та виробництва».

Підводячи підсумки проведеного тижня агрономічних дисциплін, хочеться відзначити злагоджену роботу як викладачів, так і студентів. Здобувачі освіти за спеціальністю «Агрономія» ще раз впевнились, що недаремно обрали даний фах, який має в перспективі велике майбутнє, а висококваліфіковані спеціалісти даного профілю надзвичайно затребувані на ринку праці.

Ірина БАШТА, голова циклової комісії агрономічних та

еколого-інженерних дисциплін

: