Search

Секція природничо-математичних дисциплін

Секційні засідання конференції

Секція природничо-математичних дисциплін

23 травня 2024 року у ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України була проведена Міжнародна науково-практична конференція викладачів та студентів «Актуальні питання розвитку освіти, науки, виробництва в сучасному соціокультурному просторі». На кілька годин захід, можна сказати, повернув присутніх у довоєнні часи, адже зосередилися на доповідях і мали плідні наукові дискусії.

Втішно, що чимало викладачів та студентів виявили бажання долучитися й презентувати наукові здобутки. Директор коледжу Борис Павлюк наголосив на важливості таких наукових заходів: «Освітянам потрібно працювати в будь-яких умовах. Своєю працею вони мають підтримувати тих людей, яким насправді складніше. Це чудова можливість обговорити питання, які юні науковці досліджували. Будь-яка конференція нині – взірець, наскільки ми спроможні об'єднатися».

На засіданні секції природничо-математичних дисциплін учасники конференції мали змогу почути кращі доповіді, адже результати досліджень презентували: здобувачі освіти Вікторія Завада, студентка другого курсу спеціальності «Комп'ютерна інженерія» - «Винаходи українців у війні проти росії» та Роман Савчук, студент другого курсу спеціальності «Комп'ютерна інженерія»- «Зброя Перемоги», керівник Світлана Руснак,; Фандзига Михайло, студент другого курсу спеціальності «Агрономія», - «Фізика у військовій справі», Оробчук Віталій, студент другого курсу спеціальності «Агрономія» - «Молекулярна кухня та закони фізики», Голич Роман, студент другого курсу спеціальності «Агрономія», - «Види блискавки в природі», керівник Наталія Хомів,; Анастасія Купчак, здобувачка освіти II курсу спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» - «Обгрунтування та підходи до зменшення споживання трансжирів у складі харчових продуктів», Костиник Віталій, студент другого курсу спеціальності «Економіка»- «Заборона трансжирів», Прох Максим, студент першого курсу спеціальності «Підприємництво та торгівля»- «Дослідження властивостей замінників побутової хімії», керівник Валентина Перит,; Надія Людкевич, студентка другого курсу спеціальності «Комп'ютерна інженерія»- «Застосування визначеного інтегралу в різних сферах діяльності», керівник Орися Озімінська; Слободян Олег, студент першого курсу спеціальності «Облік і оподаткування» - «Математика в практичних задачах», Гуйван Ярослав, студент першого курсу, спеціальність «Підприємництво та торгівля» - «Листок Мебіуса- загадка сучасності», Бзова Евеліна, студентка першого курсу, спеціальність «Підприємництво та торгівля» - «Математика в повсякденному житті», Стасюк Андрій, студент другого курсу, спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» - «Екологія і математика», керівник Галина Глова.

Як підсумок, модератор секції Валентина Перит слушно зауважила, що всі учасники відпрацювали в той день на науковому фронті, а завдяки таким заходам принаймні подумки можна повернутися до життя, яке було до 24 лютого. Наукове спілкування, дискусії, обговорення завше спонукають до подальших роздумів над нашими дослідженнями, їх удосконаленням. Було приємно поділитися своїми напрацюваннями та дізнатися про щось нове й цікаве від інших. Атмосфера на конференції була дружньою, чим можемо завдячити всім учасникам (і студентам, і викладачам). Кожен із них зробив величезний внесок не лише у своє майбутнє, а й майбутнє нашої країни. Будемо сподіватися, що воно буде світлим, безпечним і насиченим лише радісними подіями.

Щиро бажаємо усім мирного неба, оскільки воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх життя до боротьби за виживання!

Інформація надала Валентина ПЕРИТ, керівник секції

: