Search

Засідання обласного методоб'єднання викладачів іноземної мови

Засідання обласного методоб'єднання викладачів

 іноземної мови

На сьогодні знання іноземних мов - це, перш за все, ключ до успіху та нових можливостей, які відкриваються перед людиною та роблять її фізичний та духовний світ набагато яскравішим, цікавим, та в умовах глобалізаційних процесів, які відбуваються у сучасному світовому суспільстві, є просто необхідним компонентом професійної діяльності фахівця будь-якого рівня будь-якої сфери.

6 червня 2024 року на базі ВСП «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету» відбулося засідання обласного методичного об'єднання викладачів іноземної мови закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області на тему: "Сучасні технології соціально-емоційного та інтенсивного навчання студентів, підтримка та розвиток емоційного інтелекту". Онлайн-семінар пройшов у режимі відеоконференції з використанням онлайн-платформи GoogleMeet, у якому взяли участь понад 50 викладачів іноземних мов обласних ЗФПО.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся директор Фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету Василь Мартинюк і побажав плідної праці.

Привітала учасників семінару методист Ради директорів ЗФПО Тернопільської області Ірина Лещик.

Віртуальну екскурсію провели організатори семінару і продемонстрували присутнім на онлайн-зустрічі чим живе Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету сьогодні.

Захід розпочала голова обласного методоб'єднання викладачів іноземних мов ЗФПО Тернопільської області, викладач вищої категорії, викладач-методист Оксана Вишнівська, яка у своїй доповіді наголосила, що викладач іноземних мов виступає медіатором між здобувачем освіти і його поринанням у сферу міжкультурного іншомовного середовища у процесі навчання.

У своїй доповіді «Міжнародна сертифікація як шлях до успішної кар'єри» представила вичерпну інформацію щодо отримання міжнародних сертифікатів на підтвердження володіння різними рівнями англійської мови доктор філософії з міжнародних економічних відносин, доцент кафедри міжнародних економічних відносин ЗУНУ Руслана Луців.

Захоплюючі інтерактиви з учасниками провела викладач вищої кваліфікаційної категорії Фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету Ольга Тичинська, презентувавши тему: «Соціально-емоційне навчання (SEL) і його впровадження на заняттях іноземної мови.»

Цікаву відео-презентацію на тему: «Modern Methods of English Language Intensive Learning for College Students» підготували студенти ФКЕПІТ ЗУНУ Марія Тернопільська та Ілля Андрусишин під керівництвом викладача першої кваліфікаційної категорії Ірини Сорочан.

Не оминули увагою і викладачів німецької мови. Практичним досвідом проєктної роботи як актуального методу навчання на заняттях німецької мови поділилась студентка Аліна Поставчук і її науковий керівник, викладач першої кваліфікаційної категорії Галина Бек.

Символічною подією напередодні обласного засідання викладачів іноземних мов стало ухвалення законопроєкту № 9432 згідно з яким англійська мова набуває статусу мови міжнародного спілкування в Україні. Англійська мова є вектором інтеграції України в ЄС. Це мова глобальної співпраці, бізнесу, науки та освіти. Вона дає нам змогу спілкуватися з усім світом, а також дізнаватися про новітні тренди, інновації та наукові відкриття в різних галузях.

Дякуємо організаторам та всім учасникам заходу за можливість такого важливого обміну досвідом серед викладачів. А також дякуємо ЗСУ за те, що у такі буремні часи дають нам змогу безпечно працювати та не опускати руки! Слава Україні! Героям Слава!

Ольга ЗАВІНСЬКА, Світлана ОСАДЧУК

викладачі англійської та німецької мов

 

: