Search

Розвиток міжнародної співпраці (Візит делегації з Німеччини)

17 жовтня 2015 року у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є Храпливого» побувала делегація молодих науковців, студентів та практикуючих фермерів з Німеччини.  Візит німецьких гостей в нашому навчальному закладі відбувся в ході виконання програми міжнародної громадської організації «Аполло». Ця асоціація створена в Німеччині для розвитку співробітництва в галузі екології, сільського господарства і розвитку села в Східній Європі.

Хлібом-сіллю зустріли в коледжі учасників чергового туру німецьких фахівців по Україні. 

В складі делегації 15 осіб,  серед яких практикуючі фермери із значним досвідом роботи в галузі тваринництва і овочівництва; представники німецьких громадських організацій, що займаються проблемами села і молоді; студенти Гетінгенського університету, що вивчають аграрні науки; фахівці в сфері торгівлі засобами захисту рослин та с/г технікою.

На зустрічі з членами дирекції коледжу відбулась зацікавлена розмова та обмін думками з нагальних проблем сучасного аграрного виробництва в Україні та Німеччині. Директор коледжу В.С.Глова розповів гостям про особливості організації навчально-виховного процесу у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є Храпливого», про форми співпраці з зарубіжними партнерами по проведенню науково-дослідної роботи, обміну досвідом організаційно-освітньої діяльності, практичне стажування студентів за кордоном.

Про історичні аспекти нашого краю та розвиток культурних зв’язків розповів заступник директора в навчальної роботи М.В.Сопилюк. 

Присутні на зустрічі начальник управління агропромислового розвитку Заліщицької РДА І.М. Тимчук та голова асоціації фермерів І.Я. Марусяк інформували присутніх про основні актуальні проблеми розвитку аграрного виробництва та діяльності фермерських господарств в Заліщицькому районі. 

Директор коледжу В.С.Глова ініціював встановлення прямих контактів коледжу з німецькими партнерами в таких напрямах : 

- обмін досвідом організації навчального процесу та популяризації аграрної освіти серед молоді; 

- організація стажування студентів нашого коледжу в фермерських господарствах та інших об’єктах в Німеччині; 

- проведення культурно-туристичного обміну групами молоді для ознайомлення з природніми  та історико-культурними пам’ятками; 

- підготовку і проведення науково-теоретичної конференції пізнавального характеру на тему: « Розвиток фермерського  руху в Україні і Німеччині та соціальні проблеми сільського населення» за участю представників Німеччини. 

В ході обміну думками досягнуто домовленість про укладання відповідної угоди. 

Гості ознайомились з навчальними кабінетами і лабораторіями коледжу, оглянули колекційно-дослідні ділянки та тепличне господарство, побували в студентському гуртожитку.

Таким чином, наш коледж зробив черговий крок у розвитку міжнародної співпраці та удосконалення освітнього процесу.


Заступник директора з навчальної роботи М. В. Сопилюк

: