Search

Windows Server 2016 Jump Start – технічний семінар

Нову сторінку компанія Microsoft розпочала відкривати для удосконалення можливостей адміністрування комп’ютерних мереж як у плані фізичному так і у плані віртуалізації. Свідченням цього було проведення масштабного заходу у бізнес-центрі «Парус» м. Київ 6 листопада 2015 року, до якого приєдналася велика аудиторія системних адміністраторів, ІТ-директорів, спеціалістів та менеджерів, представники компаній провайдерів, системних інтеграторів та розробників. Участь у семінарі взяли також працівники Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» – завідувач лабораторією інформаційних систем і технічних засобів навчання, викладач Гірчак Ю. Л. та адміністратор сайту ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого», викладач, адміністратор по роботі з єдиною державною електронною базою з питань освіти – Червоняк А. М.

В завдання заходу «Windows Server 2016 Jump Start» входило познайомити ІТ-професіоналів з новими можливостями Windows Server 2016 з управління ІТ-інфраструктурою підприємств і представити їм базові знання та навички для раннього впровадження і тестування Windows Server 2016 в організації. Першочерговим завданням цього семінару було планування впровадження нових рішень для ІТ-інфраструктури. Також цей семінар був цікавий всім системним адміністраторам, адміністраторам серверів, віртуалізації і додатків, фахівцям підтримки, які хочуть підвищити свою професійну кваліфікацію і отримати знання про нові підходи Microsoft до управління ІТ-інфраструктурою.

В рамках проведеного семінару, сформувались наступні аспекти: 

  • Загальний огляд Windows Server 2016;
  • Огляд технології контейнерів в Windows Server 2016;
  • Використання сучасних дискових масивів і технологій реплікації (партнерська доповідь , компанії Entry);
  • Нові можливості віртуалізації в Windows Server 2016;
  • Нові функції IaaS в Windows Azure для системних адміністраторів.

Обширне представлення нових технологій та зокрема нової версії Windows Server 2016, а також огляд PowerShell Direct , Production checkpoints, створення і управління контейнерами в Hyper-V, переваги Remote Desktop Services і Multipoint Server в Windows Server 2016, можливості кластеризації та віртуалізації даної операційної системи було практично продемонстровано Ігорем Шастітко – старшим консультантом з ІТ-інфраструктури в консалтинговому підрозділі Майкрософт – Microsoft Consulting Services.

Партнерську доповідь компанії Entry висвітлив експерт з проектування серверних апаратних рішень для датацентрів – Юрій Жуковський, він розповів про використання сучасних дискових масивів та технології реплікації у новій Windows Server 2016, а також описав функції IaaS в Windows Azure для системних адміністраторів, зосередив увагу на виборі та оптимізації апаратних рішень для серверів і сховищ у віртуальному і розподіленому середовищі.

Вражаючим були організаційні моменти цього заходу: мультимедійний супровід (потужний проектор, на допомогу йому два LED-дисплеї у центральній частині зали, сучасні радіомікрофони та акустична система), були фізично представлені надпотужний сучасний сервер компанії Microsoft та комутатор із високими пропускними спроможностями, –  40 Гбіт/с. 

В додаток до цього було анонсовано та фізично представлено смартфон, який незабаром зійде із конвеєра даної компанії – Microsoft Lumia 950 та 950XL, ці два гаджети отримають сканер сітківки ока , що стане частиною системи ідентифікації Windows Hello в новій версії ОС Microsoft. Смартфони також будуть доповнені шаром для розпізнавання введення цифровим пером. Пристрої матимуть 5,2 - і 5,7 - дюймові дисплеї з роздільною здатністю 2560х1440 пікселів , 3 ГБ оперативної і 32 ГБ постійної пам'яті з можливістю розширення , 5 - мегапіксельні фронтальні камери, а також USB Type -C.

Предметом дискусії було як обговорення гіпотетичних можливостей даного продукту так і  моделювання виробничих ситуацій у вигляді технічних задач із подальшим їх  розв’язанням доповідачами. Учасникам семінару у кулуарних розмовах було надано доступ до практичної апробації даного новітнього обладнання. 

Відділ по роботі з ІТ-професіоналами Microsoft в Україні продовжує проведення технічних практичних семінарів на тему Windows Server 2016. Тому після семінару «Windows Server 2016 Jump Start», котрий пройшов в Києві 6 листопада 2015 року, також в Києві пройдуть практичні технічні семінари у форматі «Вечірній Університет Microsoft», що продовжать тему Windows Server 2016.

Логічним завершенням цього заходу є ніщо інше, як велика подяка організаторам, доповідачам та компанії Microsoft за ефектне представлення своєї продукції та надання доступу для її апробування у підписку нашому навчальному закладу.

 


Гірчак Ю. Л. – завідувач лабораторією інформаційних систем і технічних засобів навчання, викладач. 

Червоняк А.М.  – адміністратор сайту ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» та адміністратор по роботі з ЄДЕБО, викладач.


 

 

: