Search

Збирай роздільно - живи доцільно!

Ідея прибирання та сортування сміття є значимою та інноваційною не тільки для нашого регіону, а й для всієї України. За часів адміністративно-командного типу економіки СРСР прибирання, сортування та переробка сміття вважалося збитковою та й не потрібною в тих умовах діяльності ідеєю. Відсутня була і державна політика переробки сміття. В суспільстві взагалі не існувало ідеї економії та переробки ресурсів.

Останнім часом набагато збільшився випуск продукції, після вживання якої залишається велика кількість сміття (пластикові пляшки, жестяні банки, різноманітні упаковки, тощо). Зараз існує механізм прийому від населення пластикових та скляних банок, але цей процес є малоефективним, не вирішує проблему вцілому, не забезпечує комплексного підходу до справи.

Цей проект пропонує розробити систему, котра б допомогла вирішити питання прибирання сміття комплексно, через проміжний етап сортування, і аж до передачі в цикл переробки та утилізації.

В сучасних умовах глобальної проблеми збереження та розподілу ресурсів та переходу України до ринкової моделі економіки ідея прибирання, сортування та переробки сміття є не тільки інноваційною, а й життєво необхідною.


: