Search

Відбувся семінар "Використання програмних продуктів Linux у навчальному процесі"

Відбувся семінар "Використання програмних продуктів Linux у навчальному процесі"


 

27 січня 2016 року у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» відбувся семінар "Використання програмних продуктів Linux у навчальному процесі".

Даний семінар провели: завідувач лабораторією ІС і ТЗН Гірчак Ю. Л. та адміністратор сайту коледжу Червоняк А.М.

Протягом семінару велась дискусія щодо впровадження в навчальний процес програмних продуктів Linux, зокрема, дистрибутиву операційної системи Edubuntu, орієнтованого на використання в освітніх установах. Edubuntu містить велику кількість програм освітнього спрямування, у Edubuntu включений Linux Terminal Server Project для швидкого розгортання і забезпечення мережевого завантаження (система може завантажуватись на комп’ютері за допомогою мережевої карти, без використання жорстких дисків). Основним завданням даного дистрибутиву, є оптимізація роботи ІТ-інфраструктури в навчальних закладах.

На завершальному етапі семінару було прийнято рішення про проведення практичного тренінгу у навчальних комп’ютерних лабораторіях коледжу, на тему: «Загальне впровадження системи термінального серверу для бездискових станцій із технологією "товстий" клієнт на tftp протоколі». Цей захід заплановано впродовж лютого місяця поточного року для викладачів циклу інформаційно-технічних дисциплін та студентів коледжу.

Окрім основної тематики, фокусування відбулося і на принципах ліцензування програмних продуктів компанії Microsoft. Зокрема, було обговорено вебінар, онлайн трансляція якого відбулася 21 січня 2016 року на тему : "Юридичні аспекти використання програмного забезпечення Microsoft".

: