Search

Державна підсумкова атестація з загальноосвітніх дисциплін – відповідальний етап навчання студентів коледжу

Державна підсумкова атестація з загальноосвітніх дисциплін – відповідальний етап навчання студентів коледжу


Для студентів другого курсу, які навчаються у ВП НУБП України «Заліщицький агарний коледж ім. Є. Храпливого» настала відповідальна пора – державна підсумкова атестація з загальноосвітніх дисциплін. Ця робота в коледжі проводиться відповідно до «Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 30 грудня 2014 року №1547», наказів Міністерства освіти і науки України від 16.09. 2015 №940 «Про проведення державної підсумкової атестаціїучнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році», від 08.10.2015 №1050 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 вересня 2015 року №940» та від 08.02.2016 року № 94 «Про затвердження орієнтовних вимог до проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015\2016 навчальному році. 

Згідно діючих нормативних документів для проведення державної атестації студентів, які навчаються на основі базової середньої освіти в коледжі створено державну атестаційну комісію та апеляційну комісію до складу яких ввійшли провідні викладачі та члени дирекції коледжу.

В період з 4 по 20 травня 2016 року студенти другого курсу, які навчаються на основі базової середньої освіти складають державну підсумкову атестацію з трьох дисциплін: двох обов'язкових – українська мова і математика чи історія, а також з німецької чи англійської мови.

Першим іспитом в ході державної підсумкової атестації стало складання ДПА з української мови. Завдання виконувало 130 студентів другого курсу, що навчаються на восьми спеціальностях. Символічно, що майже всі студенти прийшли на складання цього відповідального іспиту у вишиванках з гарним, піднесеним настроєм і усвідомленням важливості події. Адже мова є найбільшим, найціннішим надбанням як людського суспільства в цілому, так і кожної людини зокрема. А рідна мова є одним із важливих засобів формування патріотичних почуттів, гордості за свій народ; вона є виявом його національної культури.

Кожна освічена людина повинна знати та любити рідну мову, вміти правильно спілкуватись і висловлювати свої думки. Саме тому в нашому коледжі значна увага приділяється вивченню української мови і літератури не тільки під час уроків, а й у години дозвілля. Студенти коледжу є учасниками і переможцями інтелектуальних змагань різного виду: Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка, Всеукраїнського конкурсу учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці.

Успіхи та здобутки студентів у навчанні, громадських справах важливий доказ ефективності навчальної роботи в коледжі. Вдалий старт державної підсумкової атестації з української мови стане запорукою успішного продовження складання студентами наступних іспитів. Тож бажаємо всім студентам і їх викладачам досягти тільки позитивних результатів на цьому відповідальному етапі загальноосвітньої і фахової підготовки.


 

М. В. Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи

: