Search

Удосконалюємо педагогічну майстерність

З метою удосконалення науково-методичного рівня викладання фахових дисциплін наш коледж розвиває співпрацю з університетами регіону. Недавно було укладено Угоду про співробітництво з кафедрою Екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Згідно даної угоди з 15 по 21 вересня в Заліщицькому аграрному коледжі ім. Є. Храпливого проходили дистанційні курси підвищення кваліфікації на тему «Екологічні ризики в агровиробництві» проведені в рамках Міжнародного проекту EU TEMPUS project «ECOLOGICAL EDUCATION FOR BELARUS, RUSSIA, UKRAINE». Як відомо, учасниками проекту є представники вищих навчальних закладів семи країн: Федеративна Республіка Німеччина, Словацька Республіка, Чеська Республіка, Латвія, Росія, Республіка Білорусь, Україна.

Цілі проекту:

1. Розробка навчальних програм з екологічної освіти в системі безперервної освіти вчителів та викладачів в контексті багаторівневої системи освіти в Білорусі, Росії та України. 

2. Тестування, впровадження, визнання на офіційному рівні і послідовне використання дистанційних навчальних курсів з екології в контексті багаторівневої системи освіти в Білорусі, Росії та України.

3. Модернізація існуючих навчальних програм в контексті екологічної освіти та захисту навколишнього середовища.

Складовою проекту являються також курси підвищення кваліфікації викладачів. Кураторами курсів в нашому коледжі були викладачі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича – д. біол. наук, професор Костишин С.С., д. біол. наук, професор Федоряк М.М. та доц.. кафедри екології Москалик Г.Г., які є учасниками даного проекту.

Мета даних курсів була підвищення рівня фахової та педагогічної компетентності, та визначення основних екопринципів агровиробництва. Від коледжу учасниками курсів стали 13 викладачів екологічних та агрономічних дисциплін, а саме: Глова В. С., Андрусик Р. В., Сопівник Л. Й. Баран А. В., Перит В. В., Фреяк Г. Б., Симотюк Я. Ф., Гев`юк Х. М., Бачук О. Р., Радик А. В., Сеник І. І., Лопушинська О. П., Зубик І. М. В підсумку усі вище перелічені викладачі отримали сертифікати слухачів в рамках даного проекту, а коледжу учасники проекту подарували діючий наочний макет, який можна буде використовувати під час навчальних занять.

 

 

 

 

 

Баран А.В., викладач екологічних дисциплін

: