Search

Вшановуємо пам’ять М.С. Грушевського

     В рамках проведення тижня історії, у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» викладачами історії було організовано перегляд документальних фільмів : «М. Грушевський. Галицька весна української ідеї» та «Діти безодні», з метою вшанування пам'яті та відзначення ювілейної дати від Дня народження М.С.Грушевського й вшанування пам'яті трагедії у Бабиному Яру.

     29 вересня 2016 року українське суспільство відзначає 150-річчя від Дня народження М. Грушевського – видатного українського державного та політичного діяча, Голови Центральної Ради Української Народної Республіки, першої у ХХ столітті незалежної Української держави, історика.

     Також, 29 вересня в Україні відзначають 75-ті роковини трагедії Бабиного Яру.Упродовж двох років німецької окупації у Бабиному Яру розстрілювали і ховали всіх, кого вважали ворогами нацистів : євреїв, ромів, радянських підпільників, українських націоналістів.

     Бабин Яр увійшов до світової історії, коли нацисти розстріляли тут майже 34 тис. київських євреїв. Це місце стало всесвітньо відомим символом Голокосту.

     Цього ж дня для студентів перших курсів коледжу усіх спеціальностей була організована екскурсія в музей нашого навчального закладу та районний краєзнавчий музей.

Костур І.В., секретар педкабінету

: