Search

Екскурсія у Заліщицьке відділення ПАТ КБ «Приватбанк»

Комерційний банк ПриватБанк заснований у 1992 році, є лідером банківського ринку країни. За даними дослідження GFK Ukraine ІІІ кварталі 2016 року з нами співпрацюють 51,4% українців — фізичних осіб старше 16 років. Вважають основним банком 42,6% користувачів банківських послуг — фізичних осіб, що більше, ніж у наступних за нами двадцяти трьох банках разом взятих.

Увесь комплекс економічних, фінансових структур, органи державного регулювання потребують кваліфікованих фахівців, які мають високий загальний рівень економічної освіти, спеціальні знання у сфері фінансів, економічних розрахунків, банківської справи, вміння і навички використання сучасних інформаційних технологій. Саме такими фахівцями повинні бути випускники спеціальності “Фінанси і кредит”.

З метою ефективного вивчення вищеназваних питань в ВП НУБіП  України “Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого” викладачі спецдисциплін працюють над впровадженням новітніх технологій в навчальний процес, застосовують різноманітні форми і методи навчання. Одним із таких занять можна виділити заняття-екскурсію студентів 34-Ф групи спеціальності “Фінанси і кредит” у Заліщицьке відділення ПАТ КБ «Приватбанк».

Працівник банку Ткачик Юлія провела цікаву та змістовну екскурсію, в якій розповіла історію створення банку, описала та наглядно показала як в терміналі, так і в планшеті ряд послуг, які надає банк.

Керівник відділення Томин Оксана Ярославівна зацікавила студентів он-лайн програмою проходження практики в одному з найбільш інноваційних банків світу — Приватбанк. Після успішної здачі даної програми студенти можуть отримати сертифікати та бути занесеними в кадровий резерв банківських працівників.

Адже, головне завдання фінансиста — планувати, куди вкласти гроші; кому, в кого і скільки позичити; які акції придбати і як вигідно продати свої; вміти раціонально розпоряджатися коштами, знаходити шляхи зменшення витрат і збільшення прибутку, ефективно управляти прибутком і рентабельністю, здійснювати фінансовий контроль; обирати ефективні форми розрахунків та умови платежів; орієнтуватися в оподаткуванні, вміти захищати заощадження від інфляції.

Майбутній фінансист повинен мати аналітичний склад розуму, стратегічне мислення, бути відповідальним, уважним, рішучим, вміти ризикувати.

Хочеться висловити слова вдячності працівникам Заліщицького відділення ПАТ КБ «Приватбанк»  за можливість побачити “зсередини” роботу віддлення, проведення різноманітних банківських операцій та побажати їм бути успішними у своїй діяльності.


Наталія Леоненко, викладач спецдисциплін ВП НУБіП  України “Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого”

: