Search

Досягнення студентів у мовних конкурсах

Перед викладачами української мови та літератури ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» стоїть завдання надзвичайної ваги: домогтися того, щоб студенти зростали не лише здоровими і освіченими людьми, але й свідомими творчими особистостями, патріотами України. А обов'язок патріота – досконале володіння рідною мовою – своєю і свого народу. Бо які б багатства не загубив народ головне,- щоб він не втратив найкоштовнішого скарбу – рідної мови. Адже в ній – неосяжна душа нашого народу, його родовід, культура, праця, сміх, кров, безсмертя. Тільки з мовою ми будемо сильні, а без неї канемо у небуття. Бо поки жива мова, житиме й народ. Не стане мови – не стане й народу. Він як порох розвіється по всьому світу. Ось чому викладачі-філологи нашого коледжу Сагайдак І.П., Проданик Н.Д., Атаманчук Л.А., Юрійчук О.В., Матійчук О.М. спрямовують усі свої зусилля на те, щоб дати студентам якомога більше знань, навичок, розвивати почуття національної гордості за свій народ, виховують шану і любов до української мови, прагнуть викликати у студентів бажання вивчати рідну мову.

Тож не випадково студенти нашого коледжу на традиційних мовних конкурсах займають достойні місця. От і в цьому 2016-2017 навчальному році Рекунник Леся студентка 24 групи на Міжнародному конкурсі ім. П. Яцика зайняла 4 місце, Швидковська Іванна студентка 16 групи – 9 місце серед тридцяти учасників.

Паскевич Василь, студент 14 групи на Міжнародному конкурсі ім. Т.Г.Шевченка теж зайняв 4 місце, а студентка 25 групи Гринчук Діана6 місце серед студентів вищих навчальних закладів Тернопільської області.

Вітаючи наших вихованців з успішними результатами участі в конкурсах викладачі коледжу переконані, що такі заходи стануть ще одним засобом удосконалення навчальної роботи. А досягнення кращих студентів будуть добрим прикладом для студентського загалу.

Проданик Н.Д., викладач української мови та літератури

: