Search

Участь у Симиренківських читаннях

16 грудня 2016 р. в НУБіП України відбулись чергові Симиренківські читання, організовані кафедрою садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка. Конференція була присвячена 125-річчю від дня народження Володимира Левковича Симиренка. Серед учасників цієї зустрічі, яка зібрала фахівців садівничої галузі, науковців та викладачів з усієї України, була і завідувач лабораторії технології виробництва плодів ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого», викладач С.Ф. Грицишин.

Учасників конференції привітав проректор з навчальної і виховної роботи НУБіП України, академік С.М. Кваша. Декан агробіологічного факультету, професор В.О. Забалуєв розповів про науковий спадок В.Л. Симиренка. Про здобутки у науково-дослідній роботі агробіологічного факультету розповіла директор НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Г.М. Ковалишина.

Завідувачка кафедри садівництва професор Т.Є.Кондратенко представила доповідь про життєвий шлях В.Л. Симиренка, його становлення як вченого-сортознавця, внесок у розвиток положень наукової помології.

З результатами роботи садово-виноградної галузі у 2016 році виступив начальник відділу розвитку садівництва, виноградарства та виноробства Міністерства аграрної політики та продовольства України В. М. Костенко.

Про розвиток сучасних технологій виробництва ягід в Україні та світі доповів ст.н.с. Інституту садівництва НААН, к.с.-г.н. В.В. Павлюк.

Цікавими були доповіді Г. Сатіної (НААН) та В. Меженського (кафедра садівництва НУБіП) з питань промислового вирощування в Україні горіхоплідних культур.

Про трагічні сторінки життя Володимира Симиренка та важливість вшанування його пам'яті говорив доктор філософії П. В. Вольвач. Про внесок родини Симиренків у розвиток вітчизняного садівництва доповів в.о. директора Інституту помології ім. Л.П. Симиренка НААН В. М. Гибало. Заслухано також наукову доповідь А. Ф. Ліханова, доцента кафедри екобіотехнології та біорізноманіття.

Учасникам конференції було запропоновано також взяти участь у дегустації яблук, яку супроводжувала зав.відділом селекції плодових і ягідних культур Інституту садівництва НААН, к.с.-г.н. Гончарук Ю. Д.

Грицишин С.Ф., викладач коледжу,учасник конференції

: