Search

Секційне засідання агро-екологічних дисциплін

Секційне засідання агро-екологічних дисциплін

Вже стало доброю традицією щороку проводити науково-практичні конференції за результатами науково-дослідницької і пошукової роботи студентів та викладачів. Початок весни ознаменувався черговою конференцією «Науково-дослідна і пошукова робота в коледжі у 2015-2016 н.р. та перспективи її розвитку».

Плідно працювала секція агроекологічних дисциплін, яка є флагманом агрономічних досліджень в коледжі. Присутніх зацікавили дослідження в галузі екології, ботаніки, землеробства та ґрунтознавства, тваринництва, квітникарства та контроль і безпека якості с/г продукції.

 Студент 32 групи

Гульчак Василь

Керівник: Сопівник Л.Й.

Виступив із доповіддю на тему : «Рослини-цілителі та їх лікарські властивості», наголосивши на окремих лікарських рослинах, які заселяють колекційно-дослідні ділянки лабораторії «Ботаніка». Зокрема, охарактеризував окремі лікарські рослини, їх лікувальні та фармацевтичні властивості.

Студентка 33 групи

Мельник Наталія

Керівник: Сопівник Л.Й.

Виступила із доповіддю на тему: «Раціональне харчування і здоров'я людини», донісши до слухачів ідею того, що здоров'я людини залежить від багатьох чинників, зокрема: харчування, пиття, рухова активність, загартування, відсутність шкідливих звичок, повноцінний відпочинок та сон.

Студентка 22 групи

Попінко Марія

Керівник: Башта І.С.

Виступила із темою «Системи альтернативного землеробства – запорука органічного виробництва». В доповіді висвітлено суть альтернативного землеробства та його основна мета: одержання продукції, що не містить залишків хімікатів, збереження ґрунтової родючості та в кінцевому рахунку-охорона навколишнього середовища. Розкрито особливості органічної, органо-біологічної, біодинамічної і екологічної систем землеробства та перспективи їх розвитку в Україні.

Студент 41-Е групи

Лесюк Дмитро

Керівник: Фреяк Г.Б

Студент виступив із темою: «Нітратна проблема, як основна причина екологічного забруднення сільськогосподарської продукції». Інформував про надмірне використання мінеральних добрив, в першу чергу, азотних. Повідомив основні фактори впливу накопичення нітратів у рослинній продукції та шляхи виведення шкідливих сполук із сировини. Особливо наголосив на проведенні контролю за вмістом нітратів у харчових продуктах, тому, що це є важливим елементом забезпечення гарантованої якості продукції.

Студентка 22 групи

Павчак Богданна

Керівник: Сопівник Л.Й.

Виступила із темою «Дослідження технології вирощування ехінацеї пурпурової». Студентка прозвітувала про роботу загально-природничого гуртка, про роль та основні завдання гурткової роботи. Зупинилась на технології вирощування ехінацеї пурпурової, висвітлила основну мету досліду та результати проведених випробувань.

Студентка 24 – Б групи

Матвіїв Ірина

Керівник: Глова В.С.

Працювала над темою: « З досвіду розвитку молочного скотарства в Нідерландах», в якій наголосила, що виробництво молока і його переробка – це комплексний бізнес, для якого потрібні глибокі знання та ефективний менеджмент. Ці дві складові – технологія та менеджмент – взаємно пов'язані. Також, навела порівняльні дані розвитку молочного скотарства в Нідерландах та Україні.

Студентка 11-К групи

Кондрацька Надія

Керівник: Бачук О.Р.

Виступила із темою: «Ходіння босоніж як елемент оздоровлення». В роботі було обґрунтовано корисність босоногого ходіння, яке є досить ефективним, тренувальним, оздоровчим і відновлюваним засобом. Кожен з нас повинен використовувати будь-яку можливість зняти взуття і походити босоніж дома, на дачі, в лісі, щоб бути здоровим.

Студентка 32 групи

Гнатюк Олеся

Керівник: Бачук О.Р.

Виступила із темою: «Технологія вирощування ромену білого». В роботі висвітлено технологію вирощування ромену білого, його біологічні особливості, методи та способи вирощування а також використання його в озелененні та оранжуванні корзин, букетів.

Студентка 41 – Е групи

Безпалько Наталія

Керівник: Баран А.В.

Працювала над темою:« Рівень навантаження ТПВ території м. Заліщики». В роботі висвітлено рівень навантаження твердих побутових відходів (скло, папір, метал, поліетилен ) в м. Заліщики протягом 2015 – 2016 рр. Метою було визначення кількості побутових відходів на визначених ділянка 3 х 3 метра та їх вплив на навколишнє природне середовище. В матеріалах дослідження було звернення на підвищення рівня обізнаності населення щодо необхідності роздільного збирання ТПВ.

Науково дослідна та пошукова робота, спонукає студентів більш ґрунтовно опанувати дисципліни професійного циклу, розвиває зацікавленість до майбутнього фаху і виховує шанобливе ставлення до навколишнього середовища.

Керівник секції Сопівник Л.Й.

: