Search

Відкрите заняття з дисципліни «Німецька мова»

Відкрите заняття з дисципліни «Німецька мова»

З метою узагальнення та систематизації здобутих на попередніх заняттях знань, 21 березня 2017 року викладачем Завінською О.М. було проведено відкрите заняття з німецької мови на тему: «Інтернет» в 11-ЕК групі спеціальностей «Екологія» та «Комп'ютерна інженерія».

Тема заняття говорить сама за себе, адже застосування сучасних інформаційних технологій, зокрема Інтернету,є ефективним інструментом, який полегшує засвоєння знань, робить навчання інтерактивним, цікавим, наочним та індивідуальним.

Заняття проводилось за чітко розробленим планом, складеним відповідно до програми і календарно-тематичного планування предмету.

Вдале використання різноманітних форм навчання для покращення навичок монологічного та діалогічного мовлення за темою на рівні висловлювання з опорою на текст, схему та зразок; вміння отримувати основну інформацію з прочитаного та прослуханого; вживання лексико-граматичних структур в усному та писемному мовленні сприяло зацікавленості студентів на занятті та їхній активній роботі.

Під час заняття викладач Ольга Марківна використовувала різноманітний роздатковий матеріал: схеми асоціограми, дидактичні матеріали на розуміння прочитаного тексту, прослуханого відео, на введення нової лексики, цикл презентацій та відео по темі. Студенти виступали з презентаціями, тим самим продемонструвавши високий рівень самостійної підготовки та творчий підхід у виконанні проектної домашньої роботи.

Основну мету заняття було досягнуто: поглибити знання студентів про застосування світової мережі Інтернет, виокремити її позитивні та негативні сторони; навчити ставити логічні питання в ситуації, розвинути уміння сприйняття прочитаного та прослуханого і володіння мовними засобами для здійснення іншомовного спілкування.

Викладач Завінська О.М. отримала схвальні відгуки від колег, які відмітили, що заняття було проведено на високому методичному рівні.

Заняття відвідали : зав. агрономічним відділенням Андрусик Р.В., зав. навчально-виробничої практики Слободян О.П., методист Деркач Н.Я., викладачі : Сагайдак І.П.,Зима Я.В., Лукавецька Л.М., Гойман В.І., Проданик Н.Д., Олійник М.Д., Симака С.П., Зубик І.М.

: