Search

Участь у психолого-педагогічному семінарі для молодих викладачів

Участь у психолого-педагогічному семінарі для молодих викладачів

Професія педагога вирізняється серед інших насамперед способом мислення її представників, почуттям обов'язку і рівнем відповідальності. Основна її відмінність від інших професій типу «людина — людина» полягає в тому, що викладач належить і до тих, хто перетворює, і до тих - хто керує. Маючи за мету своєї педагогічної діяльності формування професійної компетентності фахівців, особистісних цінностей молодих людей, педагог покликаний управляти процесом їх інтелектуального, емоційного, фізичного розвитку, формуванням їх внутрішнього світу.

4 квітня 2017 року відбувся психолого-педагогічний семінар для молодих викладачів загальноосвітніх предметів, соціально-гуманітарних дисциплін та дисциплін спеціальності 081 «Право» аграрних технікумів і коледжів в Науково-методичному центрі інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів "Агроосвіта", участь у якому взяли і викладачі нашого навчального закладу: Деркач Наталія Ярославівна, Галайдіда Ольга Василівна та Костур Ірина Василівна.

В ході семінару обговорювалися питання психолого-педагогічних аспектів адаптації молодих викладачів (з елементами практичних психологічних тренінгів), інноваційний підходів до організації та методичного забезпечення педагогічної діяльності,формування професійної компетентності молодих викладачів та цифрових перетворень в освіті (питання особистого Upgrade викладача). Сучасний особистий Upgrade викладача практичними порадами зі слухачами семінару –  це результат постійного самовдосконалення, самоосвіти. Навчати - навчаючись –  такий лейтмотив семінарів.

Методист лабораторії педагогічних інновацій НМЦ «Агроосвіта» Ольховик Тетяна Олександрівна розповіла про проведення конкурсу «Педагогічні інновації-2017» як один із шляхів удосконалення освітнього процесу та методичної роботи в навчальному закладі.

Учасники семінару мали змогу обмінятися досвідом, отримати консультації,  ознайомитися  з роботою лабораторії педагогічних інновацій та відвідати музей українського костюма та української писанки.

У підсумках роботи семінару слухачам було вручено сертифікат учасників семінару ДУ НМЦ «Агроосвіта» та викладачу коледжу Галайдіді Ользі Василівні диплом за зайняти ІІІ місце у конкурсі "Педагогічні інновації»2016 року у номінації «Інноватика в організації практичного навчання студентів».

І.В.Костур

: