Search

Інноваційні технології навчання — вимоги сьогодення

Інноваційні технології навчання — вимоги сьогодення

На сьогоднішній день завдання вищої школи полягають не лише в тому, щоб дати теоретичні знання, а й підготувати фахівців нової формації, наблизити навчання до реалій практики. Вирішити ці завдання допомагає застосування інформаційних технологій в навчанні та вихованні молоді.

25 квітня 2017 року на базі Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» відбулось засідання обласного методичного об'єднання викладачів бухгалтерського обліку та інформаційних систем і технологій в обліку ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області на тему: "Інноваційні методи викладання фахових дисциплін", в рамках якого було проведено II етап Всеукраїнського конкурсу «Комп'ютерні технології в бухгалтерському обліку» серед студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області.

З вступним словом до учасників методичного об'єднання звернувся директор коледжу Глова В.С. Викладачі методичного об'єднання поділились досвідом викладання фахових дисциплін, обговорили та затвердили завдання для проведення олімпіади. Крім того, викладачами коледжу було представлено ряд методичних доробок з фахових дисциплін. Цікавими були доповіді: Галайдіди О.В. "Використання інформаційно-комунікативних технологій в навчальному процесі", Яремчук О.М. "Блоги та їх використання в навчальному процесі" та Червоняка А.М. "Використання електронних засобів обміну інформацією в роботі викладачів та організація самостійної роботи студентів".

Однією з поширених бухгалтерських програм сьогодні є програма «1С: Бухгалтерія». Програма просто піддається регулюванню на поточне законодавство та конкретне підприємство, вона пристосована до потреб малого бізнесу, і підходить під будь-яку конфігурацію комп'ютера. Можливості пакету «1С: Бухгалтерія» студенти вивчають при виконанні практичних робіт, де розглядаються основи ведення бухгалтерського обліку в програмі «1С:Бухгалтерія». Вони навчаються вводити операції в журнал операцій, встановлювати робочий період, вести аналітичний облік, вчать налагоджувати параметри субконто, вводити залишки, створювати первинні документи, формувати звіти. На базі вищевказаної програми і проводиться олімпіада серед студентів коледжів.

Цього року у конкурсі взяли участь представники п'яти навчальних закладів області. Наш заклад представляли Данилюк Богдан та Тютюник Тетяна, студенти 34-Б групи ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого».

Слід сказати, що конкурс проведений на високому організаційному та науково-методичному рівні.

В організації конкурсу брали участь члени оргкомітету, а саме:Стрільчук Лариса Василівна - голова методичного об'єднання викладачів бухгалтерських дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Тернопільської області, Папушко Марія Дмитрівна – голова циклової комісії обліково-фінансових дисциплін, Леоненко Н.В., Леоненко Р.Г. - викладачі спецдисциплін, а також члени адміністрації коледжу та викладачі бухгалтерських та економічних дисциплін.

Шляхом жеребкування було визначено членів журі в кількості 4 чоловік(викладачі: Мочалов І.В. – Гусятинський коледж ТНТУ ім. І. Пулюя, Назаревич С.П. – Зборівський коледж ТНТУ ім. І. Пулюя, Пукало М.І. – ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» та Леоненко Н.В. – ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого»).

Членами журі визначена максимальна кількість балів - 100.

Кожен конкурсант виконував практичну ситуацію. Перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Комп'ютерні технології в бухгалтерському обліку» здобув студент нашого коледжу Данилюк Богдан. Друге місце дісталась студенту Гусятинського коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя – Буртник Сергію. Також приємно зазначити, що третє місце виборола теж студентка нашого коледжу – Тютюник Тетяна.

Такі конкурси дозволяють студентам, оцінювати свої початкові знання, дозволяють набути певного досвіду виступу на олімпіадах такого рівня і дають можливість у перспективі застосувати набуті навики у професійній діяльності та здобутті кар'єрного росту.

На закінчення хотілося б побажати всім студентам здоров'я, щастя, завзяття та наполегливості в навчання, творчого пошуку та підкорення нових наукових вершин. Сподіваємось, що студенти нашого коледжу і надалі братимуть участь в олімпіадах та перемагатимуть у них! Хай щастить!

Леоненко Н.В., Леоненко Р.Г. – викладачі інформаційних систем і технологій в бухгалтерському обліку

ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого»

: