Search

Навчально-пізнавальна екскурсія у ботанічний сад

Навчально-пізнавальна екскурсія у ботанічний сад

Навчальною програмою дисциплін біології та екології передбачено екскурсії, зокрема в: ботанічний сад, дослідні станції, оранжереї…

Відповідно до навчального плану, студенти 11 та 13 груп агрономічного відділення відвідали ботанічний сад Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Ініціаторами та організаторами поїздки стали викладачі Сопівник Л.Й., Бачук О.Р. та Радик А.В.

Побувавши у ботанічному саду, екскурсовод ознайомила студентів коледжу із історією створення ботанічного саду, його структурою, ландшафтами з урахуванням сезонних змін,реліктовими та ендемічними видами рослин і їх історією розвитку.

Ботанічний сад Чернівецького національного університету є справжнім музеєм живих рослин з різних еколого-географічних зон світу. Його колекції мають велике науково-пізнавальне та природоохоронне значення.  В його структурі є 4 відділи: дендрології, тропічних і субтропічних рослин, паркознавства, трав'янистих рослин, а також насіннєва лабораторія і гербарій. Основа Саду – дендрарій, колекції якого налічують 768 видів і 385 декоративних форм, різновидностей і сортів. Листяні породи представлені 755 таксонами, хвойні – 437. Особливу цінність складають вікові екзоти, які збереглись з дня заснування Саду (кипарис болотний, ялиця Нордмана, сосна Веймутова, тюльпанове дерево, дуб великоплідний) і рідкісні унікальні види (секвоядендрон велетенський, акебія п'ятірна, декенея Фаргеза). 

Крім того, екскурсанти побували у резиденції митрополитів Буковини і Далмації, яка вразила своєю красою. Дана резиденція визначний архітектурний шедевр західної України, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО з 2011 року.

Дана екскурсія була не тільки навчальною, але й пізнавальною: студенти побачили різноманіття рідкісних та ендемічних видів рослин, познайомились із особливостями архітектурного стилю Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Переповнені вражень, студенти повернулись додому з багажем пізнавальної та естетичної насолоди від побаченого.

Викладачі біології

: