Search

Семінар-нарада директорів регіональних ВНЗ НУБіП України

Семінар-нарада директорів регіональних ВНЗ НУБіП України

15-16 червня 2017 року на базі ВП НУБіП України «Заліщицький агарний коледж ім. Є. Храпливого» відбувся семінар-нарада директорів регіональних вищих навчальних закладів, що входять в структуру НУБіП України. Роботу семінару очолив проректор з навчальної і виховної роботи НУБІП України Кваша Сергій Миколайович. Для участі в семінарі-нараді прибули керівники та їх заступники Відокремлених підрозділів НУБіП України: Ніжинського агротехнічного інституту, Ніжинського агротехнічного коледжу, Ірпінського економічного коледжу, Мукачівського агарного коледжу, Боярського коледжу екології і природніх ресурсів, Бобровицького коледжу економіки і менеджменту, Мукачівського аграрного коледжу, Бережанського агротехнічного коледжу, Рівненського коледжу, Немішаївського агротехнічного коледжу, Бережанського агротехнічного інституту. В роботі семінару приймав участь начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Єресько Олег Вікторович. Наших гостей урочисто зустріли викладачі та студенти коледжу на чолі з директором В. С. Гловою.

Провідна тема семінару-наради «Підвищення якості підготовки фахівців аграрного сектору на основі співпраці з науковими та виробничими закладами» на матеріалах досвіду роботи ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого».

15 червня о 10.00 годині відбулося відкриття семінару. Привітавши його учасників С.М. Кваша наголосив на актуальності удосконалення діяльності вищих навчальних закладах, враховуючи нові виклики для системи освіти на сучасному етапі. Сергій Миколайович підкреслив важливість формування дієвої політики ринкової поведінки в освітньому просторі, якісного проведення вступної кампанії та дальшого розвитку діяльності навчальних закладів, зважаючи на високий авторитет НУБіП України.

Про важливість розвитку співпраці вищих навчальних закладів з органами місцевого самоврядування, їх внесок в процеси реформування, які продовжуються в країні та з побажаннями успішної праці виступив голова Заліщицької РДА Б.І. Шипітка. Привітала учасників семінару також міський голова м. Заліщики А.В. Квач.

В перший день роботи учасники семінару заслухали виступи-презентації директора коледжу Глови В.С. на тему: «Співпраця з науковими і виробничими установами в підвищенні якості підготовки фахівців», керівника фермерського господарства «Родина Стефанюків» Стефанюк М.О. та голови асоціації фермерів району, керівника обслуговуючого кооперативу «Ратай» Марусяка І. М. В ході виступів підсумованих ведучим семінару проходив жвавий обмін думками, творча дискусія на теми злободенних проблем і напрямів удосконалення якості підготовки фахівців, реформування освіти, удосконалення діяльності навчальних закладів та їх співпраці з роботодавцями. В цьому обміні підкреслювалися як позитивний досвід нашого коледжу так і проблемні питання пов'язані з сучасною ситуацією.

Після теоретичної частини засідання пройшов огляд-знайомство з матеріально-технічною базою коледжу, виставкою навчально-методичних матеріалів педагогічних інновацій, творчістю народного майстра І.Р. Боднара та виїзд на колекційно-дослідні ділянки і демонстраційні посіви с/г культур. Тут викладачі коледжу представили напрацювання в сфері проведення науково-дослідної роботи через співпрацю з провідними фірмами та науково-дослідними установами України і зарубіжжя.

Цікавим і змістовним для учасників семінару стала екскурсія-знайомство з базами практичного навчання студентів коледжу, сучасним овочевим підприємством DF-AGRO та розвитком соціальної інфраструктури в с. Синьків.

Другий день роботи семінару розпочався доповіддю проректора з навчальної і виховної роботи С.М. Кваші «Шляхи забезпечення конкурентоспроможності сучасних випускників ВНЗ аграрного профілю». Сергій Миколайович Кваша спільно з начальником відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Єресько Олегом Вікторовичем провели круглий стіл з керівниками ВП НУБІП України та викладачами коледжу. Відбувся обмін думками та прозвучали пропозиції з удосконалення діяльності педагогічних колективів в умовах реформування вищої освіти.

Завершенням перебування делегації університету та регіональних ВНЗ НУБіП України у ВП НУБіП України «Заліщицький агарний коледж ім. Є. Храпливого» стало проведення екскурсій на оглядову панораму м. Заліщик, древній замок Червоногород та найвищий рівнинний водоспад в урочищі Червоне.

Робота семінару стане новим кроком в удосконаленні якості професійної підготовки наших студентів та педагогічної майстерності викладачів.

Сопилюк М.В., заступник директора коледжу з навчальної роботи

: