Search

Співпраця з фермерськими господарствами

Співпраця з фермерськими господарствами

Основне завдання педагогічного колективу Заліщицького аграрного коледжу ім. Є.Храпливого – виплекати майбутнього господаря землі: працьовитого, знаючого, вмілого, володіючого сучасними аграрними технологіями. Все це приходить з досвідом, але досвід здобувається довгими роками праці, а сьогодення вимагає високоосвіченого і кваліфікованого землероба. В коледжі склалась хороша традиція тісної співпраці з сучасними фермерськими господарствами, державними та приватними високотехнологічними сільськогосподарськими підприємствами, агрофірмами, де студенти можуть на практиці познайомитись із організацією сільськогосподарських робіт в сучасних умовах. Одним із таких господарств, які беруть активну участь у формуванні студента-аграрія, є фермерське господарство «Родина Стефанюків» в селі Дунів. Батьки Стефанюк Петро Юрійович і Стефанюк Марія Олександрівна працюють над розвитком господарства на сучасному агротехнологічному рівні. Сини Юрій та Олександр, успішно навчаючись в Заліщицькому аграрному коледжі за спеціальностями «Організація і технологія ведення фермерського господарства» й «Обслуговування комп'ютерних систем і мереж», допомагають їм. Студенти коледжу не тільки часті гості у господарстві Стефанюків, але й учасники виробничого процесу під час практик.

Марія Олександрівна брала участь у семінарі-нараді директорів регіональних ВНЗ Національного університету біоресурсів і природокористування України на базі Відокремленого підрозділу НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого». Під час семінару розгорілась жива захоплююча дискусія між представниками агробізнесу та агронаук. Демонструючи відеозаписи, Марія Олександрівна підкреслювала, наскільки важливо сьогодні для аграрія бути науково грамотним ,володіти передовими технологіями, орієнтуватися на ринку праці та ринку збуту, володіти інформаційними комп'ютерними технологіями.

То ж слід зазначити, що тісна співпраця аграрних навчальних закладів з сучасними високорозвиненими фермерськими господарствами є запорукою успіху у становленні молодого покоління аграріїв. Директор коледжу, педагогічний колектив висловлюють щиру вдячність Стефанюк Марії Олександрівні за активну участь у семінарі-нараді та бажають сім'ї фермерів подальших успіхів у їхній нелегкій праці.

Слободян О.П., завідувач навчально-виробничої практики

: