Search

Адвокація в стилі еко

Адвокація в стилі еко

Під такою назвою в Заліщиках розпочала свою роботу V Всеукраїнська літня школа адвокації для бібліотекарів, організована Українською бібліотечною асоціацією, Тернопільським обласним відділенням УБА, Тернопільською обласною бібліотекою для молоді та Заліщицькою ЦБС.

Розпочалась робота школи з посадки молодої туї біля РБНТ, де розміщена районна бібліотека. В читальному залі учасників школи, які прибули з 9 областей України, вітали парох Церкви Покрови Пресвятої Богородиці о.Іван Сендзюк, народний депутат України О.С.Барна, голова Заліщицької РДА Б.І.Шипітка, міський голова А.В.Квач.

А вже згодом слухачі школи побували в бібліотеці ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого».

За впровадження інноваційних форм роботи, творчі здобутки у забезпеченні навчально-виховного процесу у ході конкурсних творчих звітів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації під гаслом «Україна – єдина родина» від управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації бібліотека ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» нагороджена дипломом І ступеня.

Завідуюча бібліотекою Н.В.Ємчук розповіла присутнім про основні напрями роботи бібліотеки. До учасників літньої школи з вітальним словом звернувся директор коледжу В.С.Глова. Історик, автор книг про Заліщики та навчальний заклад, заступник директора М.В.Сопилюк здійснив екскурс в історію нашого міста по сторінках своїх книг. Виступи викладачів Я.Ф.Симотюка та Л.Й.Сопівник були закцентовані на проблемі збереження унікальної екосистеми Наддністрянського краю, його флори і фауни. Вони підкреслили надзвичайно важливу роль бібліотек у цій важливій необхідній просвітницькій роботі. Зворушливим доповненням до програми зустрічі були пісні у виконанні Мар'яни Остяк, квартету у складі Світлани Тарасевич, Любові Сопівник, Людмили Атаманчук та Надії Ємчук, а також рядки поезії Оксани Дяків про рідний край, прочитані Сергієм Литвинюком та Тарасом Савківим.

На завершення зустрічі гості мали можливість скуштувати лікувальні чаї з ромашки, липи, м'яти та поласувати домашнім печивом.

В наступні дні робота літньої школи продовжиться і її слухачі матимуть змогу знайомитись з Наддністрянським краєм.

Юрій Війтик, викладач коледжу

: