Search

День саду в фермерському господарстві «Макосад»

День саду в фермерському господарстві «Макосад»

Вже більше десяти років склалась добра співпраця з фермерським господарством «Макосад».

І днями на запрошення власника фермерського господарства Леоніда Юрійовича Макаренка, делегація коледжу в складі – директора коледжу Глови В.С., викладача Білінського І.В., майстра виробничого навчання Козака В.В., а також спеціалістів районного відділу з питань агропромислового розвитку Тимчука І.І., Сеника Я.М., Тимчука І.М. прийняли участь в семінарі, присвяченому використанню сучасних засобів захисту плодових насаджень.

Представники ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» представили ряд нових препаратів, які мають ефективну дію і є в своїй більшості достатньо безпечними для навколишнього середовища.

Важливо також підкреслити, що на даний час ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» є офіційним імпортером в Україні таких світових компаній-виробників засобів захисту рослин, як: «Ніппон Сода», Японія; «Ніссан Кемікал Індастріз», Японія; «Мітцуї Кемікалз», Японія; «Синтоз», Польща; «Агропак», Польща; «Ротам Агрокемікал Юроп», Великобританія та багато інших.

В роздаткових брошурах представлено Схеми захисту сільськогосподарських культур препаратами компанії, що є досить зручним для користування як товаровиробникам,так і студентам та викладачам.

Спеціалізована агрохімічна компанія «Вітера Україна» (Vitera) представляє на вітчизняному ринку кращих закордонних виробників добрив. Сьогодні дана компанія є структурним підрозділом міжнародної групи компаній «Vitera», яка представлена в країнах Європи – Латвії, Естонії, Литві, Польщі, Словаччині, Чехії. Проводячи визначення агрохімічних та фізико-хімічних показників у системі ґрунт-рослина-добрива-вода спеціалісти компанії готують конкретні рекомендації кожному замовнику.

Цікаво було також бачити щорічний прогрес власне фермерського господарства «Макосад». Вже в минулому році було встановлено анти градові сітки, чудово розвивається черешневий сад. Леонід Юрійович разом з синами постійно експериментує використовуючи найсучасніші технології.

Завдячуючи відкритості Леоніда Юрійовича студенти коледжу, щорічно, мають можливість знайомитись з станом розвитку садівництва та його фермерським господарством.

Прикладом результативності співпраці даного фермерського господарства і коледжу є те, що випускниця 2012 р. Шупенюк Іванна стала успішним спеціалістом в родинному СФГ «Сонячне», Борщівського району.

Висловлюючи слова вдячності родині Леоніда Юрійовича, хочу побажати йому наснаги, здоров'я та задоволення від зробленого.

Представником ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн», компанії «Вітера Україна» реалізації планів та розширенні співпраці з аграрними навчальними закладами, які готові та відкриті для такої співпраці.

Глова В.С., директор коледжу

: