Search

Збирай роздільно - живи доцільно!

Збирай роздільно - живи доцільно!

Якщо людина не зробить так, 
щоб на Землі стало менше сміття, 
то сміття зробить так, 
щоб на Землі стало менше людей.

Минулого тижня в читальному залі бібліотеки коледжу була проведена виховна година присвячена діючому інформаційно-просвітницькому екологічному проекту «Збирай роздільно - живи доцільно». Присутніми були студенти перших курсів економічного та технологічного відділення.

Викладачі Лопушинська О. П. та Баран А. В. розповіли студентам про проблему екологічної небезпеки твердих побутових відходів (ТПВ), яка сьогодні гостро стоїть перед кожним населеним пунктом не тільки України, а й усього світу. Відходи природним шляхом розкладаються дуже багато років та забруднюють ґрунт, воду, атмосферу. Чим власне й небезпечні сміттєві звалища.

Викладачі пояснили першокурсникам, що ТПВ можуть мати «друге життя», тобто їх можна перероблювати і робити з них корисні речі — майже все, що нас оточує, має потенціал для вторинної переробки. І першим кроком вторинної переробки є роздільний збір відходів — паперу, скла, пластику, металевих банок тощо.

Крім того, викладачі ознайомили студентів з діючим проектом у коледжі «Збирай роздільно – живи доцільно!», з його метою та завдання, основними напрямки роботи, та результатами яких вдалось досягнути протягом 2 років.

Головне правило, яке треба запам'ятати: змішані відходи – це сміття; роздільно зібрані відходи – це ресурси, тобто такий матеріал, з якого можна виробити нові корисні речі.

Якщо всі ми не стоятимемо осторонь проблеми чистоти довкілля, то і станемо жити чистіше, а отже, краще.

 

О. П. Лопушинська, викладач коледжу

: