Search

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек!

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек!

Бібліотека – це той храм,

де завжди народжується

і зберігається духовність.

Пам'ятаймо, що у давнину

бібліотеку називали "дім життя',

"притулок мудрості", "аптека для душі'.

                                  (В. Сухомлинський)

Бібліотека і освіта – поняття одного роду. Як і навчальний заклад, бібліотека розширює ідеї, сприяє розвитку людини, заохочує до пізнання нового, допомагає в отримуванні знань, й з оптимізмом дивиться в майбутнє. І сьогодні, в умовах стрімкого збільшення потоку інформації та знань, роль бібліотеки залишається провідною.

Важливу роль у відродженні національної освіти інформатизації освітнього простору належить бібліотеці коледжу, яка є структурним підрозділом навчального закладу і здійснює бібліотечно-інформаційне та культурно-просвітницьке забезпечення навчально-виховного процесу, формує науковий світогляд особистості, виховує у студентів культуру читання, задовольняє національно-культурні запити студентів, викладачів та інших працівників коледжу.

Бібліотека коледжу створена на початку ХХ століття (1903р).

В книзі М.В.Сопилюка « На переломі століть…Становлення і розвиток фахового навчального закладу в Заліщиках у контексті суспільно-історичного розвитку краю» пишеться:

«А в перше десятиліття ХХ століття громадське життя шкільної молоді розвивалося в дусі того часу. В ньому, як у дзеркалі, відображалися всі прояви нової епохи. Показовим є перелік літератури в бібліотеці того часу: з художньої літератури це були книги на польській та німецькій мовах в основному польських, німецьких чи англійських авторів – Г.Сенкевича, Й.Крашевського, Ф.Гофмана, М.Ріда, Ч.Діксона, Р.Кіплінга, Д.Дефо, Д.Свіфта, Й.В.Гете».

За 114 років існування бібліотека пройшла значний шлях свого

розвитку. ЇЇ робота - багатогранна. Це й методично – інформаційний центр, і світ відкриттів, і світ творчості.

Колектив бібліотеки працює злагоджено, професійно, намагається забезпечити потреби навчально-виховного процесу в усіх його ланках.

Тут згуртувалися справжні ентузіасти, які підтримують започатковані традиції та вносять інновації у сучасну бібліотечну справу.

Гулько М.І. – бібліотекар

Джумага О.В – бібліотекар

Гнатяк Н.О. – оператор бази даних

 

Шановні колеги!

Прийміть найкращі вітання з нагоди професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек.

Глибоко символічно те, що професійне свято збігається з улюбленим народним святом – Днем Віри, Надії, Любові та Софії. Адже книга – невичерпне джерело знань, яке дає людям і надію, і віру, і любов. Благородна місія храмів науки дозволяє кожному, хто дружить з книгою, пізнати мудрість вікової історії, наповнити серця та душі світлим почуттям причетності до істинних цінностей світової культури, пірнути у світ краси, добра, невичерпних джерел інформації.

Бажаю Вам сумлінно виконувати просвітницьку місію, з любов'ю відкривати людям чудовий світ друкованого слова.

Нових творчих успіхів у Вашій благородній справі!

Завідуюча бібліотеки Ємчук Н.В.

: