Search

Візит дружби та співпраці

Візит дружби та співпраці

Давня дружба поєднує ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» і Спілку шкіл рільничих м. Намислова (Польща). Ще 2002 року п. Ярослав Іванищук, подорожуючи Україною в пошуку своїх родичів (адже його батько уродженець нашого міста), завітав у наш коледж, в якому і навчався його батько. Він і започаткував співпрацю між нашими навчальними закладами. А 2012 року офіційно підписано угоду про співпрацю директором нашого коледжу п.Гловою Володимиром Степановичем, директором Спілки шкіл рільничих м. Намислова п.Яцеком Пьєтрошеком та старостою м. Намислів п.Юліаном Крищинським.

29 вересня 2017 року Спілка шкіл рільничих святкувала своє 70-річчя. На святкуванні ювілею побувала делегація нашого коледжу у складі Глови Г.Р., Руснак С.Г., Тарасевич С.Я. та Симаки С.П.

Під час візиту директор школи п.Яцек Пьєтрошек ознайомив членів делегації з навчально-матеріальною базою школи, навчальними, спортивними досягненнями учнів. Ми приємно були вражені високим рівнем облаштування та обладнання кабінетів, лабораторій, сучасним комп'ютерним забезпеченням.

У рамках відзначення ювілею школи члени делегації взяли участь у святковій месі в церкві св. Петра і Павла у Намислові. Цікаво, захоплююче та на одному диханні пройшли урочиста частина та концерт, організовані віце-директором п.Малгожатою Іванищук.

Члени нашої делегації вручили директору школи пам'ятну адресу та сувеніри, а Світлана Тарасевич виконала пісню "Рідна мати моя, викликавши у присутніх щемні спогади, адже у залі знаходилися люди, чиї предки народилися в Україні.

Зворушливою була зустріч випускників та вчителів під час пікніка, що відбувся на території школи. Завершальним акордом став святковий бал.

У процесі роботи делегації були обговорені питання співпраці наших навчальних закладів з практичної підготовки студентів. Цікаві пропозиції з обміну досвідом вніс представник з Німеччини. Подібний досвід є надзвичайно цінним у процесі обміну здобутками у навчанні, практиці та вихованні українських і польських студентів, їх стажування у Польщі та Німеччині.

 

Руснак С.Г., Глова Г.Р., викладачі коледжу

: