Search

VIII Міжнародний мовно-літературний конкурс ім.Т.Шевченка

VIII Міжнародний мовно-літературний конкурс

імені Тараса Шевченка

10 жовтня 2017 року у Відокремленому підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» відбувся ІІ етап VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, в якому взяли участь студенти першого і другого курсів економічного та технологічного відділень (48 чол.), викладачі української мови та літератури Атаманчук Л.А., Гойман В.І.,(голова журі), Матійчук О.М., Проданик Н.Д., Юрійчук О.В., Сагайдак І.П.(голова оргкомітету).

Мета конкурсу – вшанування творчої спадщини Т.Г.Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в України.

Учасників конкурсу привітали директор коледжу Глова В.С. та заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В., які зауважили , що конкурс сприяє піднесенню престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищенню рівня загальної мовної культури, виховання в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю: вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

Кращі роботи представили студенти ІІ курсів Паскевич Василь (24 група), Зубик Ірина (25 група),Квік Ірина (21-Е група), Бойко Ольга(27 група), Харук Іванна(24 група),Усик Олександра (27 група), Гриців Аліна (26 група), а також студенти-першокурсники Крупа Анастасія (16 група), Якимець Анна(14 група),Бойчук Оксана (15 група), Данилюк Андрій(14 група), Монастирська Христина (15 група).

Тарас Шевченко…

«Він був голосом народу, що боровся, голосом народного серця, і його слово, кинуте, як зерно, в землю свого віку, проросло, не пропало… Голос Тараса Шевченка чути сьогодні в усьому світі, а він, співець сім'ї великої вольних народів, разом з нами ввійде в чудове майбутнє людства як брат і друг, як будівник всенародного братерства»(М.Тихонов)

Сагайдак І.П., Атаманчук Л.А., викладачі філологічних дисциплін

: