Search

Міжнародний конкурс української мови ім.П.Яцика та Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Міжнародний конкурс української мови ім.П.Яцика та Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця в Україні відзначається День Української писемності і мови. І саме в цей день відбувається офіційне відкриття Міжнародного конкурсу української мови ім.П.Яцика, який започаткували освітня фундація Петра Яцика, Міністерство освіти і науки України і Ліга українських меценатів. Приємно, що проведення цього конкурсу в нашому навчальному закладі стало доброю традицією. Кращі знавці української мови, студенти І-го та ІІ-го курсів економічного та технологічного відділень зібралися на відкриття І етапу ХVIIІ Міжнародного конкурсу української мови ім. Петра Яцика.

Учасників Конкурсу привітали директор коледжу Глова В.С., заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В., Книш І.Я. – заступник директора з виховної роботи, викладач української мови і літератури Сагайдак І.П. Вони наголосили на тому, що Конкурс сприяє піднесенню престижу української мови, вихованню поваги до культури і традицій українського народу. Майже щороку студенти нашого коледжу стають переможцями різних етапів Міжнародного конкурсу з української мови і побажали нинішнім учасникам успішного виконання завдань.

Цього ж дня студенти та працівники коледжу долучилися до написання ХVII Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, мета якого – підтримка та розвиток державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури.

Сагайдак І.П., викладач коледжу

: