Search

Якою ми хочемо бачити економічну політику держави?

Якою ми хочемо бачити економічну політику держави?

(Думки студентів 24 і 26 груп напередодні Дня студента)

     Вивчаючи навчальну дисципліну «Політична економія», ми з студентами нерідко обговорюємо й сучасні проблеми української економіки, соціально-економічної політики держави та місце і роль молодої людини, майбутнього фахівця в цих процесах. Вкотре переконуюся, що наші студенти – сучасні молоді люди з креативним мисленням, щирим вболіванням за долю своєї країни, а ще мабуть трошки мрійники.

     Тож напередодні Міжнародного дня студента проведено бліц - опитування студентів 26-ї групи спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» та 24-ї групи спеціальності «Облік і оподаткування» на тему «Якою я хочу бачити економічну політику держави?». Наводячи фрагменти деяких відповідей хочемо привернути увагу до думки 16-18-ти річних юнаків і дівчат, яким не байдужа доля своєї країни.

Діана Рузманова: «На мою думку держава має зробити так, щоб Україна стала країною, яка поважає закони. Рівність перед законом – вимога для всіх. Стати країною де панує справедливість».

Едуард Фурчак: «Щоб покращити свою економіку держава повинна спочатку викоренити корупцію і закрити все незаконне виробництво та видобуток ресурсів, спрямувавши ці доходи в казну держави…»

Олександр Баковський: «Також для покращення економіки в Україні потрібні інвестиції, але мало хто хоче вкладати свої кошти в певну діяльність, оскільки ситуація є дуже нестабільною та непередбачуваною».

Юрій Мудрий: «Для початку треба перестати висмоктувати кошти у людей, і подумати над ситуацією в Україні та як з неї вийти».

Аліна Гриців: «Я не погоджуюсь з тим, що у нас нічого не змінюється. Багато що змінилося, спростились процедури, зменшилася кількість дозволів для підприємництва. Але цього недостатньо для підвищення економіки країни».

Іванна Швидковська: «Для покращення економіки в Україні в цілому нашій державі слід брати приклад з провідних держав ринкової економіки, контролювати економічні процеси,…, досягати високих соціальних стандартів».

Уляна Липка: «Держава повинна створювати нормальні умови для розвитку малого і середнього бізнесу, і тоді буде ефективна економіка країни».

Христина Луник: «Потрібно одночасно і економіку реформувати, й бюджетну систему удосконалювати, й з корупцією боротися…На мою думку все таки держава змінила стан економіки в Україні, але недостатньо».

Наталя Бень: «Господарювання має базуватися на розрахунках можливостей, доцільності і ефективності».

Марта Сеньків: «Важливе значення для формування економіки України має активна та цілеспрямована структурна політика».

Роман Сохацький: «Щоб покращити економіку треба також удосконалити виборчу систему, щоб вибори були чесними і справедливими, без різних махінацій. Також, щоб не було корупції треба було б ввести, як в Китаї «Чорний четвер».

Іван Кікіс: «Держава повинна робити все, що в її силах, щоб економічні відносини в країні були справедливими».

Іван Касюк: «Економічна політика в Україні підпорядкована все ще не економічним проблемам та інтересам держави, а особистим економічним інтересам і особистим амбіціям українських політиків».

Христина Стефанишин: «Необхідно припинити при проведенні економічної політики в Україні практику «латання дір».

Іванка Харук: «Для того щоб економіка держави краще функціонувала, владі необхідно збільшити кількість робочих місць, для того щоб громадяни України працювали в своїй державі, а не виїжджали за кордон».

Анастасія Іванів: «Україна повинна стати країною без війни, тобто перший крок держави в покращені економіки – забезпечити мир і безпеку, відновити суверенітет і захистити кордони».

Іванна Врожбит: «Потрібно забезпечити дотримання законів, свобод, щоб панувала справедливість»

Василь Паскевич: «Законодавча діяльність держави повинна бути спрямована на боротьбу з такими «болячками», як корупція і несправедливість».

Христина Мотрук: «На мою думку для покращення економічних відносин в Україні держава повинна повернути колишню довіру громадян до банків».

Ірина Сервило: «Можна багато говорити про те, що повинна робити наша держава для покращення економіки в Україні, але … ніхто з депутатів, міністрів не буде слухати, що хоче народ».

Марія Гнидишин: «Потрібно, щоб в державі дотримувалася справедливість»

Христина Берник: «На мою думку, щоб покращити економічні відносини держава повинна багато попрацювати».

Арсен Холоднюк: «У нашій країні багато проблем, але я вірю що все буде краще і Україна оживе і засяє».

     А ще ми вирішили в групах, що передамо ці дописи-пропозиції народному депутатові Верховної Ради України Олегу Степановичу Барні. Хай почують голос студентської молоді.

Студенти 24 і 26 груп, М.Сопилюк, викладач політекономії

: