Search

Вивчай німецьку і стань успішним!

Вивчай німецьку і стань успішним!

Ще в 2016 році міністри закордонних справ України та Німеччини прийняли рішення про проведення у 2017-2018 навчальному році спільного українсько-німецького року мов з метою поглиблення взаємної довіри та дружби між двома державами і розвитку ще більшої співпраці у сферах освіти та культури.

У Заліщицькому аграрному коледжі імені Є. Храпливого втілення цього рішення почалось з інформаційно-просвітницької роботи викладачів німецької мови та залучення студентів різних курсів до участі у різноманітних заходах, науково-пошуковій та виховній роботі. Від початку навчального року при кабінеті німецької мови функціонує гурток та курси поглибленого вивчення мови для студентів коледжу.

Днями у читальному залі коледжу відбулась зустріч студентів 1-3-х курсів із студентами 4 курсу технологічного відділення, які проходили літню практику в одному з фермерських господарств Німеччини.

Невеличким екскурсом в історію Німеччини захід розпочали студентки 3 курсу економічного відділення Вусата Марія та Рекуник Леся, які підготували презентацію про історію зведення Берлінського муру, як символу Холодної війни та розподілу німецької держави і народу. Із цією історичною подією пов'язана ключова дата сучасного німецького календаря - День Німецької єдності – свято возз'єднання Німецької Демократичної Республіки та Федеративної Республіки Німеччина, яке з 1990 року німці щорічно відзначають 3 жовтня.

Студенти 4 курсу технологічного відділення Бучинський Микола та Гудима Ігор поділились своїми враженнями про проходження літньої практики у фермерському господарстві «KARISE rdbeerhof», що знаходиться неподалік німецького міста Любек. Вони розповіли, що змогли не тільки порівняти умови праці та технологію збору врожаю полуниці, а також використати напрофесійному рівні свої практичні навички, здобуті підчас навчання у коледжі. За нелегкою роботою і ранніми підйомами, студенти все ж таки знаходили час і на дозвілля. На фотографіях всі присутні могли побачити охайні вулички і акуратні будиночки міста Любек, чисельні мости, величні собори Гамбургу, де хлопці побували під час своїх вихідних. Емоції та враження від закордонної практики залишились тільки позитивні, а головне, про що неодноразово говорили хлопці, – це знання іноземної мови.

«Вивчайте мову, не лінуйтесь, бо це вам дуже допоможе! Спілкування важко буде уникнути, а принаймні базові знання німецької мови стануть вам у нагоді», - підсумував свій виступ Микола Бучинський і побажав усім присутнім студентам успіхів у вивченні німецької мови та вдалих спроб у стажуванні за кордоном.

Зима Я.В., Завінська О.М. ,викладачі німецької мови

: