Search

Всеукраїнська науково-практична конференція

Всеукраїнська науково-практична конференція «Науково-дослідна і пошукова робота в коледжі у 2016-2017 навчальному році та перспективи її розвитку»

6 грудня 2017 року у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Науково-дослідна і пошукова робота в коледжі у 2016-2017 навчальному році та перспективи її розвитку», яка присвячена 120 річниці створення нашого навчального закладу.

Робота конференції розпочалася з пленарного засідання. Завідувач практичним навчанням Слободян О.П. ознайомила присутніх із порядком роботи конференції та розповіла про науково-дослідну та пошукову діяльність студентів Заліщицького аграрного коледжу протягом року.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор коледжу Глова В.С., який побажав успіхів та плідної роботи усім присутнім. Володимир Степанович закцентував увагу на тому, що студентам є чого навчатися у присутніх на конференції представників господарств, фірм, установ, зорієнтував випускників працевлаштовуватися у технологічно оснащених на сучасному рівні господарствах та з часом розвивати свої власні господарства та підприємства.

Цьогоріч у конференції взяли участь викладачі та студенти коледжу, а також запрошені гості: Тимчук І.М., начальник відділу з питань агропромислового розвитку Заліщицької районної державної адміністрації, з доповіддю: «Перспективи агропромислового розвитку Заліщицького району».

Сердюк В.І., керівник приватного селянського господарства «Громівка», з доповіддю «Розвиток садівничих господарств у сучасних умовах».

Мисак Л.М., адміністратор супермаркету СООР ТзОВ «ТеКо-трейд», виступила з повідомленням про співпрацю підприємства із колективом Заліщицького аграрного коледжу.

Батрин В.П., голова ТзОВ «Степ-М», охарактеризував сучасні форми господарювання.

Стефанюк М.О., керівник фермерського господарства родини Стефанюків, цікаво презентувала ефективність застосування сучасних технологій в овочевому фермерському господарстві.

Макаренко Л.Ю., керівник фермерського господарства «МаКоСад», доповідав про «Застосування інноваційних технології в садівничих господарствах».

Гуйван М.Д., керівник фермерського господарства, висвітлив особливості ведення сучасного фермерського господарства.

Джумага Т.І., керуюча Заліщицьким відділенням «Райффайзен Банк Аваль», розповіла про особливості сучасної банківської системи.

Черкавський В.В., завідуючий опорним пунктом по випробуванню гібридів кукурудзи, проаналізував випробування гібридів кукурудзи на зерно на дослідному полі ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» в 2017році.

Червоногріцька О.А., викладач ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого», акцентувала увагу на питанні «Велика сила науки в єднанні теорії з практикою».

Книш Т.І., студент 42 групи, виступив із темою: «Інтенсивне садівництво - новий напрям сільськогосподарської діяльності».

Лірично-поетичні паузи заповнювали студенти Остяк Мар'яна, Костенюк Юрій, Любінецький Владислав, Льорчак Анатолій та Филип'юк Григорій.

Крім того, усі учасники заходу мали можливість оглянути навчально-методичну виставку.

Після урочистих промов і доповідей, робота конференції продовжилась в форматі секцій. 

 

Слободян О.П., завідувач практичним навчанням

 

: