Search

Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнський тиждень права

У ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» було організовано та проведено заходи в рамках Всеукраїнського тижня права, присвяченого «Правам людини».

День прав людини - Міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Загальної декларації прав людини у 1948 році. Загальна декларація прав людини – перший Міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод всіх людей. Набагато спокійніше жити серед людей, які знають, що життя, гідність людини недоторкані, що кожна людина на Землі повинна відноситися до інших толерантно, з повагою, розумінням та справедливістю. Тому, що кожна людина - це цінність, неповторність, самобутність.

До уваги студентів організовано книжкові виставки, презентації видань правового змісту, проведено виховні години та зустріч за круглим столом з представниками правоохоронних та правозахисних органів м. Заліщики. Студенти мали змогу обговорити широкий спектр правових питань з представником Заліщицького бюро правової допомоги - Шевчуком Н.П. та інспектором ювенальної превенції, капітаном поліції – Чайковським В.А.

Підбиваючи підсумок зустрічі, можна зробити висновок, що права людини дають можливість поважати один одного, співіснувати один з одним. Вони є не просто правами, яких необхідно дотримуватися, але і правами, дотримання яких необхідно вимагати від інших.

 

Книш І.Я.,заступник директора з виховної роботи

 

: