Search

Обласний семінар з питань проходження студентами ЗНО

Обласний семінар з питань проходження студентами ЗНО

20 грудня 2017 року на базі Технічного коледжу Тернопільського національного університету ім. І. Пулюя відбувся інструктивно-методичний семінар на тему «Актуальні   питання проходження ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання  студентами ВНЗ І-ІІ р. а. у 2018 році». Учасниками цього зібрання стали заступники директорів з навчальної роботи 18 вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. Тернопільської області. Голова обласного методичного об'єднання, заступник директора ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» з навчальної роботи М.В. Сопилюк визначив основну мету даного заходу – вироблення чіткого плану дій в ході реалізації такого відповідального завдання, як організація підготовки і проходження державної підсумкової атестації з дисципліни «Українська мова і література» у формі ЗНО та обмін досвідом в проведенні цієї роботи.

Перед учасниками семінару виступив голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ р. а. Тернопільської області, к.т.н., В.П. Калушка. Він наголосив на важливості якісної організації роботи з підготовки студентів до ЗНО, підкресливши, що успішні її результати мають стати ще одним кроком в удосконаленні навчальної діяльності та підвищенні конкурентоспроможності коледжів і технікумів. У виступі голови Ради директорів йшлося також про проблеми навчальних закладів в умовах освітніх реформ та діяльність по їх вирішенню.

Про актуальні питання організації і проведення ЗНО детально розповів заступник директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Ю.Ч. Шайнюк. В ході жвавого обговорення та відбувся обмін думками, внесено ряд пропозицій по удосконаленню роботи і налагодженню тісної співпраці навчальних закладів та Центру моніторингу якості освіти, ЗНО та інформаційно-аналітичної, видавничої діяльності. Заступники з навчальної роботи розповіли про свій досвід в підготовці студентів до ЗНО, отримали відповіді і роз'яснення на численні запитання. Рекомендації семінару будуть використовуватися в організації підготовки і проведення державної підсумкової атестації у формі ЗНО в 2018 році.

М.В. Сопилюк, голова обласного

методичного об'єднання заступників

директорів з навчальної роботи

ВНЗ І-ІІ р. а. Тернопільської області

: