Search

Інтелектуальні змагання студентів

Інтелектуальні змагання студентів

Геніальні люди – це метеорити, призвані згоріти, щоб освітити своє століття.

Наполеон Бонапарт 

 

У ВПНУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» згідно графіка, затвердженого головою оргкомітету олімпіади директором коледжу В.С. Гловою, відбулися олімпіади з фізики та астрономії для студентів перших курсів. У цьому випробуванні взяли участь 23 кращих студенти з 11, 12, 13 -АЕ, 14- ОФ, 15 , 16-ПЕ груп (спеціальності «Агрономія», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа і кредитування», «Економіка», «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність», «Комп'ютерна інженерія», «Прикладна екологія»).

Підготовку та проведення олімпіади організували викладачі Руснак С. Г., Тютюнник А.Б.

Олімпіади проведені на належному організаційному рівні, відповідно до методичних рекомендацій Інституту післядипломної педагогічної освіти.

Олімпіада– це інтелектуальне змагання, що сприяє розвитку обдарованих студентів, стимулює їх творче самовдосконалення, підвищує інтерес до поглибленого вивчення предмета.

Для студентів були запропоновані різнорівневі завдання з фізики: тестові завдання, передбачалися з 1-ю правильною відповіддю, завдання з відкритою відповіддю, задача.

Переможцями I етапу Всеукраїнської студенської олімпіади з фізики стали такі студенти:

I місце – 14-Ф група (Теслюк Юлія Ігорівна);

II місце – 15 група (Дуплава Мар'яна Петрівна,Ждан Христина Андріївна);

III місце – 13-А група (Филип'юк Григорій Григорович).

Завдання з астрономії потребували знань із тем зоряної карти, будови Сонячної системи та законів руху небесних тіл. Також важливим фактором було вміння розв'язувати фізичні задачі.

Найкраще справилися із поставленими завданнями з астрономії студенти :

I місце – 14-Ф група (Вовчанська Анастасія Василівна);

IIмісце – 14-Ф група (Курчак Уляна Михайлівна);

IIIмісце –15 група (Ждан Христина Андріївна). 

 

Аналізуючи роботи учасників олімпіади,слід зазначити достатньо високий рівень теоретичних знань при розв'язуванні як тестових завдань, так і практичних задач. 

Викладачі фізики:

Руснак С.Г.,Тютюнник А.Б.

: