Search

Засідання обласного методичного об’єднання викладачів фізики та астрономії

Засідання обласного методичного об'єднання

викладачів фізики та астрономії

19 квітня 2018 року на базі ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж ім.Є. Храпливого" відбулося засідання методичного об'єднання викладачів фізики та астрономії ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області, у роботі якого взяли участь викладачі 14 навчальних закладів.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся директор коледжу Глова В.С., який розповів про сьогодення та перспективи навчального закладу.

Володимир Степанович зауважив, що сьогодні у світі величезні проблеми з водою, продуктами харчування та станом довкілля. Роль України, що має 42 млн. га сільськогосподарських угідь, як експортера аграрної продукції величезна. Не менші її перспективи у підготовці кадрів для аграрного сектору країни. Отже, роль і місце нашого коледжу – обласної кузні кадрів для сільськогосподарського розвитку краю – є особливою. І в цьому напрямку педагогічний колектив коледжу прикладає максимум зусиль. Адже у цьому навчальному році виповнюється 120 років з дня заснування нашого навчального закладу.

Сопилюк М.В., заступник директора з навчальної роботи, ознайомив присутніх з матеріально – технічною базою коледжу, розповів про напрямки підготовки спеціалістів у нашому навчальному закладі.

Продовжила роботу засідання голова обласного методичного об'єднання викладачів фізики та астрономії Кулій Н.О., яка звернула увагу на проблеми вивчення та впровадження в практику роботи особистісно-орієнтованого, компетентнісного, діяльнісного підходів до вивчення фізики та астрономії.

У рамках засідання відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади з фізики, участь в якій взяли 14 студентівВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Тернопільщини. Наш навчальний заклад представляла Теслюк Юлія (викладач   Руснак С.Г.), котра успішно виконала поставлені перед учасниками завдання і здобула ІІ-е місце. І–е місце виборов студент технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету ім.І.Пулюя Іваницький Віктор (викладач Стецик А. З.).

Переможцям олімпіади були вручені дипломи, а викладачам подяки.

У ході засідання викладачами ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» Руснак С.Г. та Матвійчук В.П. було проведено бінарне заняття фізичного і хімічного гуртків на тему: «Вода чарує, вода лікує, вода не жартує!», на якому присутні дізналися багато цікавого про цю речовину – від історії її походження до екологічних проблем сьогодення, було розкрито сутність води, значущість її фізичних та хімічних властивостей.

Руснак С.Г., викладач коледжу

: