Search

Нас знову кличуть Карпати…

Нас знову кличуть Карпати…

Літо в Карпатах - рай для тих, хто мріє подихати чистим гірським повітрям, оздоровитися душею і тілом, а також сповна насолодитися тишею та красою природи. Нереально красиві гори в туманному серпанку, вкриті шатром з вікових смерек та сосен, зелені полонини, що нагадують альпійські луки, дзвінкі струмки, бурхливі водоспади, швидкі гірські річки та озера. Багато українських письменників присвячували красі Карпат свої твори. Зокрема, Іван Франко, Леся Українка, Ольга Кобилянська та багато інших оспівували красу природи і звичаї гуцулів. Крім природної краси, цей регіон багатий на цікаві пам'ятки, котрі представляють велику культурну та історичну цінність. Це все потрібно побачити на власні очі. Саме тому, куратори 11, 13, 15 груп разом із студентами здійснили екскурсійну поїздку в курортний комплекс «Буковель» та місто Яремче.

У Буковелі студенти піднялися в гори, прогулялися карпатськими стежками, квітучими галявинами та купалися в гірському озері.

У карпатському селі Поляниця відвідали будинок, в якому все «догори дриґом».

Візитною карткою Яремчі є водоспад Пробій, який шумить в каньйонах річки Прут. Легендарним для міста є вождь опришків Олекса Довбуш, якого інколи називають мольфаром (місцевий чарівник). Він десятиліттями тримав у страху польських поміщиків. У місті, за легендою, знаходиться його камінь і печера, де він зі своєю ватагою переховувався від переслідування.

На сувенірному ринку, на спогад про Карпати, студенти придбали цікаві дрібнички та привезли близьким і друзям атрибути гуцульської культури, побуту.

Карпати – місце, куди хочеться повертатися знову і знову, тут набираєшся нових сил, позитивних емоцій, незабутніх вражень.

Куратори 11, 13, 15 груп

Петрів Г.В., Симака С. П., Олійник М.Д.

: