Search

Зустріч дирекції коледжу із представниками органів студентського самоврядування

Зустріч дирекції коледжу із представниками органів студентського самоврядування

   Основне завдання навчальних закладів полягає не тільки в тому, щоб надавати освітні послуги, а й в тому, щоб формувати всебічно розвинену особистість з активною громадянською позицією. Однією з найефективніших форм виховання майбутніх лідерів, успішних керівників та організаторів є участь молоді в органах студентського самоврядування.

   В актовій залі гуртожитку №1 відбулася зустріч дирекції коледжу із представниками органів студентського самоврядування. На засіданні були присутні: директор коледжу – Глова В.С., заступник директора з навчальної роботи - Сопилюк М.В., заступник директора з виховної роботи - Книш І.Я., завідувач економічним відділенням – Стрільчук Л.В., завідувач технологічним відділенням - Андрусик Р.В., завідувач навчально-виробничою практикою – Слободян О.П., керівник фізичного виховання Токарчук В.І., комендант гуртожитку – Книш О.В, вихователь Посконюк Г.П., бухгалтер студентської профспілки - Яремчук Л.М. Студентську громаду представляли: Швидковська Іванна (голова студентського парламенту), Антонюк Тарас (голова студради гуртожитку), Сидорчук Анастасія (голова ради старостату), Петрів Г.В. (голова студентської профспілки) та студентський актив з усіх академічних груп.

   У ході зустрічі розглядалися такі питання:

1. Звіт про діяльність студентського парламенту за 2017-2018н.р. (доповідала голова студентського парламенту Швидковська І.).

2. Звіт профспілкового комітету студентів ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» (доповідала Петрів Г.В).

3. Інформація про використання коштів профспілковим комітетом (доповідала бухгалтер студентської профспілки Яремчук О.М.).

4. Виступ директора коледжу з інформацією щодо основних завдань навчального закладу на 2018- 2019 н.р.

   Директор коледжу Глова В.С. наголосив на тому, щоб студенти не були байдужими і в ході навчання проявляли ініціативу та озвучували перед дирекцією ті проблеми, які є для них актуальними.

   Обговорюючи зазначені питання, заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В. звернув увагу на те, щоб студенти активно долучались до науково-дослідної роботи через участь у предметних гуртках, досягали успіху в спорті, художній самодіяльності.

   За результатами наради між дирекцією коледжу та органами студентського самоврядування було прийнято рішення:

1.     Актив студентського самоврядування націлює всіх студентів коледжу на успішне освоєння навчальних дисциплін та обраної професії.

2.    Студентське самоврядування підтримує ініціативу дирекції коледжу по створенню умов для розширеного одержання додаткових освітніх послуг та робітничих професій.

3.    З метою популяризації здорового способу життя студентське самоврядування ініціює проведення спортивних турнірів, змагань між групами коледжу та залучення учнів шкіл регіону в рамках профорієнтаційної роботи.

4.     Сприяє залученню студентських груп до повноцінного харчування та проводити інформаційну роботу з популяризації здорового способу життя.

5.    Проводити інформаційну роботу з реалізації проекту з роздільного збирання побутових відходів та екологічного виховання.

6.    Залучити студентське самоврядування коледжу до створення студентських програм, відео проектів та публікацій (сайт коледжу, телепрограма «Студентська хвиля», профспілкова газета «Успіх»).

   Хочеться побажати усім гілкам студентського самоврядування продуктивного та успішного навчального року, у ході якого б вдалося реалізувати все задумане.

 

Петрів Г.В., голова студентської профспілки

: