Search

День Святого Валентина в гуртожитку

 ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА В ГУРТОЖИТКУ

     День Святого Валентина ще іменують Днем усіх закоханих. Свято — неофіційне і не є вихідним, проте активно відзначається молоддю щорічно 14 лютого. День Валентина прийшов до нас з-за кордону і дуже скоро став одним з найпопулярніших молодіжних свят.

    Достовірних даних про те, де саме зародилася традиція святкування — немає, одні вважають батьківщиною знаменного дня — Англію, інші — Францію. За переказами, День Святого Валентина вшановує великомученика Валентина — священика, який всупереч наказу імператора Клавдія ІІ, що забороняв молодим чоловікам мати сім'ю, таємно вінчав закоханих. Правитель вважав, що самотній чоловік, не обтяжений сімейним побутом, має шанси стати кращим воїном, оскільки його думки зайняті тільки майбутніми битвами. Незабаром дії священика були розсекречені, сам Валентин постав перед судом, піддався жорстоким тортурам і згодом був страчений. В ніч перед стратою він написав своїй коханій лист — признання в любові у віршованій формі. Згодом такі листи стали називати «валентинками».

     Одним із таких заходів стало проведення Дня закоханих і у студентському гуртожитку ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого». За ініціативою студентської ради гуртожитку було організовано розважальний вечір та дискотеку. Ведучі вечора , студентка економічного відділення Швидковська Іванна та студент технологічного відділення Сологуб Дмитро представили концертну програму (конкурси, пісні, жарти та багато позитивного настрою). А вихователі Посконюк Г.П. та Боднар С.В. підготували солодощі та «валентинки» присутнім. Дякуючи студентам за святкову програму заступник директора з виховної роботи Книш І.Я. зазначив: «Вечір закінчується, але свято у ваших серцях триває. Ми хочемо, щоб сьогодні прозвучало не одне зізнання в коханні, може навіть привселюдно. Нехай ваша душа завжди буде зігрітою чиєюсь любов'ю, теплом і ласкою. Зігрійте і ви когось любов'ю, турботою, адже кохання не просто почуття — це сенс нашого життя. Нехай любов і краса супроводжують його».

Тарас Антонюк, голова студентської ради гуртожитку

: