Search

Реалізація програми польсько-української ради обміну - день другий

Реалізація програми

польсько-української ради обміну - день другий

8 жовтня 2019 року спільна польсько- українська група студентів здійснила екскурсію до с. Нирків Заліщицького району. Культурно-пізнавальна програма передбачала ознайомлення з кліматичними умовами Заліщицького краю, Червоногородським замком, Джуринським водоспадом та водоспадом «Дівочі сльози». Польських колег вразила мальовнича місцина червона земля. А все через такий незвичайний колір скель, які найбільше поширені в цій місцевості.

Замок, який розташований в урочищі Червоне на пагорбі в глибокій котловині. На сьогодні від нього збереглися дві вежі.

Далі ми попрямували до водоспаду, шалений гуркіт води якого чути ще здалеку, а коли він несподівано виринає з-за дерев, просто перехоплює подих. Висота Джуринського водоспаду сягає 16 метрів. Він вважається найвищим рівнинним водоспадом України.

Однак це ще не всі чудеса, які ми побачили цього дня. Українські та польські студенти пройшлися вздовж течії річки Джурин, і вийшли на цікаве місце, де в скелі є "печера відлюдника". Це грот, над яким струменить невеликий, але дуже гарний водоспад з романтичною назвою "Дівочі сльози". Мабуть, отримав він таке наймення тому, що вода поступово стікає вниз зі скелі тонкими струмками, наче сльози. Завершальним етапом цікавої подорожі стало ознайомлення з мостом через р.Дністер біля с. Устечко. Він визнаний найунікальнішою такою спорудою в Україні. Тут відкривається мальовничий краєвид Дністровського каньйону.

Після обіду в актовій залі коледжу для польських колег та українських студентів відбулася зустріч з народним аматорським ансамблем пісні і танцю «Хлібодари».

А у вечірній час для спільної групи проекту у студентському гуртожитку народний майстер з писанкарства Ігор Боднар провів майстер-клас з паперопластики, писанкарства та виробів зі шкіри.

На завершення дня проведена спільна робота над обробкою мультимедійного матеріалу, підготовка фотографій та малюнків для виставки.

Владислав Любінецький, студент коледжу, учасник проекту

: