Search

Прогресивні методи вирощування саджанців хвойних та листяних порід

Прогресивні методи вирощування

саджанців хвойних та листяних порід

Проведено заняття- екскурсію із студентами технологічного відділення 33-Е, 41-Е, 43 груп по об'єктах лісокультурного виробництва Чортківського лісгоспу. Метою поїздки було ознайомити студентів з методами вирощування декоративного посадкового матеріалу та лісових порід із закритою кореневою системою за європейською технологією. Екскурсію провів директор ДП «Чортківського лісового господарства» Василь Фреяк із працівниками Колиндянського та Скали- Подільського лісництв розповіли про сучасні тепличні комплекси з автоматизованим зрошуванням та дощувальною установкою.

 

Теплиці повністю автоматизовані – від поливу до притінення. Робота навісу не потребує людських рук, тут об'єкт реагує на активність сонця і в разі підвищення температури автоматично закривається. Площа теплиці для вирощування посадкового матеріалу із закритою кореневою системою (ЗКС) становить 0,09 га. Навесні 2019 року було висіяно в касети 206,65 тис.шт. сіянців лісових порід, а саме дуб звичайний, сосна звичайна та модрина європейська, що забезпечить підприємство посадковим матеріалом. Також у теплиці закладено 30 проб ЗКС для дослідження впливу органічних та хімічних речовин на утворення кореневої системи та ріст рослин.

Студенти побували у цеху для висівання лісового насіння, побачили агрегати для флотації та протруювання насіння.

Лісівники продемонстрували учасникам екскурсії, як вміло поєднують прогресивні методи вирощування лісових культур з добре перевіреними, традиційними.

Студенти з цікавістю сприймали інформацію, були активні, задавали питання і отримували відповідь.

Екскурсію організували викладачі:

Фреяк Г.Б., Перит В.В., Симотюк Я.Ф.

: