Search

Голова студпарламенту коледжу відвідала парламент держави

Голова студпарламенту коледжу відвідала парламент держави

Для кожної людини студентські роки – незабутні. Та з плином часу в пам'яті залишаються найяскравіші спогади і, зазвичай, це – не контрольні роботи, не сесії та екзамени, а цікаві мандрівки.

Однією з таких дивовижних подорожей, яка не залишила байдужим жодного з її учасників, стала наша поїздка до Верховної Ради України, подарована народним депутатом Володимиром Гевком. Учасниками екскурсії стали кращі учні та студенти різних навчальних закладів Тернопільської області.

Першим об'єктом нашого знайомства став скляний міст завдовжки 210 метрів, з якого відкривається неймовірний вид на Дніпро, панорами Лівобережжя та історичного Подолу.

Та головною метою поїздки булла екскурсія Верховною Радою України. З хвилюванням і трепетом ми переступили поріг знаменитої будівлі на Грушевського,5 - місця, де пишеться сучасна історія нашої держави. Під час відвідин будинку парламенту наша група ознайомилася з особливостями його архітектури, історією будівництва, побачили національну реліквію – Прапор Незалежності, який депутати внесли до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, прогулялися кулуарами.

Значний інтерес викликала картина «Державотворення» Олексія Кулакова, що на величезному полотні (2х5 м) зображає момент проголошення Незалежності України. Та найбільше захоплення у відвідувачів викликало споглядання з балкону зали пленарних засідань ВРУ, адже саме в ній ухвалюються усі закони нашої держави. Згодом ми пішли до освітнього центру, де представили в малюнках Верховну Раду в своєму баченні.

Мої враження після поїздки до Києва неймовірні. Я просто закохалася в це місто. Цю чудову поїздку я запам'ятаю на все життя.

Тетяна Перит , голова студпарламенту коледжу

: