Search

З мріями- у майбутнє!

З мріями- у майбутнє!

Україна вважається аграрною державою. Весь світ знає, що в Україні найродючіші землі, а клімат дуже сприятливий для розвитку сільського господарства. Аграрний сектор - це «локомотив» національної економіки. Незважаючи на нестабільну економічну й політичну ситуацію в країні, сільське господарство продовжує нарощувати свій потенціал на світовому аграрному ринку. І цій, як і будь-якій іншій галузі, потрібні фахівці. Одним з найважливіших спеціалістів у сфері сільського господарства є агроном.

Ми поцікавилися думками студентів - випускників ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» 43 групи спеціальності 102 «Агрономія» ОКР «Молодший спеціаліст», які планують продовження навчання у Націона́льному університе́ті біоресу́рсів і природокористува́ння Украї́ни м. Київ:

Куза Михайло: «Закінчивши школу, я вступив до Заліщицького аграрного коледжу на спеціальність "Агрономія". За здобуті знання та теоретичні навички я завдячую колективу викладачів технологічного відділення, адже завдяки цьому вже на 4 курсі я спланував продовжити навчання у Націона́льному університе́ті біоресу́рсів і природокористува́ння Украї́ни, що є провідним вищим аграрним закладом освіти України. Це дасть можливість краще опанувати дану спеціальність».

Голич Арсен: «Після школи кожен починає своє самостійне життя і обирає свій шлях. Коли я почав задумуватись про своє майбутнє, то вирішив слухати не тата з мамою, не друзів, а себе самого. Я підійшов до вибору своєї майбутньої професії по дорослому. Зважував переваги та недоліки тієї чи іншої спеціальності, порівнював навчальні заклади. На мою думку, для себе я зробив правильний вибір і навчаюся на спеціальності «Агрономія» Це одна з найбільш затребуваних професій, і тому я вирішив продовжити навчання для здійснення своєї мети».

Антонюк Тарас: «Сьогодні кількість сільгосппідприємств зростає. Робиться акцент на нові агротехнології, і директори агрохолдингів, невеликих фермерських господарств, тепличних комплексів, науково-дослідних інститутів хочуть, щоб була людина, яка розуміє всі аспекти вирощування сільськогосподарських культур, може організувати робочий процес правильно і відповідально».

Ласий Василь: «З вдячністю пригадую змістовні лекції та лабораторно-практичні заняття в нашому коледжі, попереду виробнича практика і ще багато нездійснених задумів на теренах університету. Адже завданнями агронома є застосування нових методів для підвищення врожайності, експериментування з новими культурами тощо».

Федорцен Іван: «Мені, випускнику технологічного відділення випала велика честь навчатися в Заліщицькому аграрному коледжі. Коледж здавна славився якістю підготовки фахівців, матеріальною базою, історичними традиціями і своєрідною методикою навчання. Але в цей час потрібною є вища освіта, яку я зможу здобути у НУБіП України».

Максимишин Святослав: «Про роботу агронома можна говорити багато, але точно можна стверджувати, що це друга людина після керівника господарства, від якої залежить успіх ведення аграрного бізнесу».

Грень Віталій: «Незабутні наставники і педагоги нашого коледжу надихають нас на навчання, служать прикладом і користуються великим заслуженим авторитетом, прищеплюють любов до даної професії, адже компетентному агроному завжди раді в будь-якому господарстві. Це робота, на якій завжди навчаєшся новому».

А, щоб мати успіх у цій професії, потрібно любити свою землю, мати завзяття для праці на ній і неабияке терпіння. Тож терпіння вам, здійснення ваших задумів та натхнення, наші любі випускники- агрономи!

Перит В.В.,куратор групи:

: