Search

Ключ до успіху – у співпраці

Ключ до успіху – у співпраці

Розпочалися заняття в ІІ семестрі. І саме на початку цих занять відбулася зустріч студентського активу груп з дирекцією коледжу.

У доброзичливому тоні звернувся до присутніх директор В.С.Глова. Він повів мову про початок нового 2020 року. Ведучи діалог з аудиторією, директор коледжу актуалізував ті проблеми, які потрібно вирішувати в цей період. Головне питання, яке стоїть перед студентським загалом – це те, що може запропонувати майбутній фахівець потенційним роботодавцям,про яку суму знань, здобутих в навчальному закладі вони можуть прозвітувати перед своїми батьками, яку допомогу можуть надати їм у вирішенні домашніх господарських, агрономічних та економічних питань. Апелюючи до активу груп, Володимир Степанович закликав до співпраці та об'єднання зусиль, щоб наші студенти і заклад загалом стали успішними.

Заступник директора з навчальної роботи М.В.Сопилюк наголосив на головному завданні, яке стоїть перед студентством: оволодіння програмою підготовки фахівців з тієї чи іншої спеціальності, починаючи з отримання повної загальної середньої освіти. Він підкреслив, що завершення навчального року – відповідальний період, адже випускникам належить пройти он-лайн тестування, вони ж будуть складати державні іспити з комбінованими завданнями, які передбачають, як письмові відповіді на тести, так і усні відповіді на питання екзаменаційних білетів. В цьому ж році відбуватиметься державна акредитація спеціальності 123 «комп'ютерна інженерія». Перед другокурсниками стоїть важливе завдання успішної здачі ЗНО. Тому, звертаючись до студентського активу, Михайло Васильович закликав активізувати студентське самоврядування з метою підвищення організованості та дисциплінованості. Особлива увага повинна бути надана відвідуванню студентами занять. Занепокоєння навчальної частини викликає те,що   є студенти, які мають поодинокі «трійки», тому у підвищенні якісного показника ще є резерви. Для успішної організації навчальної роботи і підготовки до майбутньої спеціальності М.В.Сопилюк запропонував організовувати в групах зустрічі з цікавими людьми. Він також закликав відповідально ставитись до свого здоров'я.  Михайло Васильович запропонував об'єднати зусилля по формуванню майбутнього студентського колективу. Нагадавши про те, що правила прийому абітурієнтів мають в цьому році деякі особливості, він пояснив, що це створює сприятливі умови для вступу в коледж як випускникам-дев'ятикласникам, так і випускникам із загальною середньою освітою. Про це також можна буде почути на Дні відкритих дверей в коледжі 22 лютого.

Заступник директора з виховної роботи І.Я.Книш звернув увагу на небезпеку вірусних захворювань, а також зупинився на питаннях позаурочної роботи, закликав активізувати роботу студентського телецентру, випуску газети «Успіх» та наголосивши на підготовці до творчого звіту колективу, який відбудеться 27 лютого.

В ході конструктивного діалогу звучали деякі пропозиції від присутніх студентів. Розмова буде продовжена на зборах відділень, які відбудуться незабаром.

В роботі зібрання взяли участь завідувачі відділень Л.В.Стрільчук та Р.В.Андрусик, а також голова студпарламенту Тетяна Перит, голова Ради гуртожитку Володимир Петрущак та голова старостату Анастасія Сидорчук.

Підсумовуючи зустріч, директор коледжу В.С.Глова закликав студентів до розуміння того, що кожен – творець свого майбутнього. Він також запропонував посилити співпрацю студентського активу з адміністрацією. Володимир Степанович запропонував шляхом анкетування вивчити питання, які потрібно вирішити з участю дирекції коледжу, а така співпраця неодмінно повинна привести до успіху та відчутних результатів.

Юрій Війтик

: