Search

Перші дні - як перші кроки…

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

Ми - студенти !

Перші дні - як перші кроки…

Цього літа значна кількість абітурієнтів поставили собі за мету отримати вищу освіту, адже добра професійна підготовка є передумовою отримання престижної професії. Таким чином, у вересні стіни ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» побачили «нові обличчя».

31 серпня – довгоочікуваний день! Я стала куратором студентів 1-го курсу 15-ФПЕ групи спеціальностей 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 051 Економіка. Цей день запам'ятався великою кількістю емоцій, що переповнювали мене та новачків.

Студентське життя для багатьох асоціюється швидше з веселими і безтурботними днями в компанії кращих друзів, ніж з активним та напруженим навчанням, що відкриває дорогу в світле майбутнє. Минуло більше тижня з того часу, коли новоспечені студенти з завмираючим серцем вперше увійшли в аудиторію, повну таких же, як і вони, новоприбулих.

Звичайно, мені цікаво було довідатися у першокурсників, які емоції їх переповнюють від першого навчального тижня. Поспілкувавшись з ними, ось що я почула:

  • За перший тиждень навчання, я потоваришувала із чудовими людьми – це 28 моїх одногрупники, познайомилась із новими викладачами, які насправді надають нам необхідні знання, розкривають всі тонкощі нашої майбутньої професії, готуючи до справжнього дорослого життя. За невеликий період навчання, я зрозуміла, що саме цей навчальний заклад зробить з мене освіченого фахівця.
  • Запам'яталися перший день в коледжі, коли зібралися першокурсники з усіх спеціальностей. Панувала атмосфера великої, єдиної родини. Привітання від адміністрації коледжу, напутні побажання – таке буває лише раз у житті. Досить важливі поради зі свого досвіду адаптації до студентського середовища надали нам другокурсники.
  • Ще до того, як вступила до коледжу, багато разів гуляла його територією, спостерігала за студентами, намагалась уявити, як би я почувалась, якби була однією з них. Тепер можу не уявляти, а впевнено відповісти – це чудово, це щастя, це захват від мрії, що здійснилась. Поступово все глибше і глибше переймаєшся загальною атмосферою, котра пройнята унікальним поєднанням навчання та розваг. Вчишся поєднувати ці дві протилежні речі. Хочеться встигнути спробувати все: побувати на Дні першокурсника і підготуватись до семінарів, які будуть наступного дня; вибратись кудись погуляти з одногрупницями і прослухати всі-всі лекції…
  • Заліщицький коледж не розчарував ні в чому. Із перших днів відчуваєш, що доведеться попітніти за навчанням, але це сприймається більше як можливість чогось досягти, аніж обтяжлива робота. Тим більше, що викладачі доброзичливі, намагаються зацікавити своїм предметом, поблажливо ставляться до спантеличених першокурсників. Все ще звикаю до 80 хвилинного заняття, але це дрібниці, завдяки цьому ще гостріше відчуваєш, що ти вже не школяр, тебе не тримають силоміць за партою, ти вчишся добровільно.
  • Певний час остерігалась, що буде важко знайти спільну мову з одногрупниками, та мені пощастило – ми порозумілись буквально з перших слів. Привітні, веселі, життєрадісні дівчата та кілька хлопців – ось така цікава компанія. З ними хочеться спілкуватись, ми на одній хвилі, маємо багато спільних інтересів. Це додає снаги та впевненості.

    Дорогі мої першокурсники ! Я щиро сподіваюсь, що такі емоції будуть супроводжувати вас протягом всіх років навчання в колежі. Студентські роки стануть для вас часом інтелектуального росту, становлення особистості, розкриття творчого потенціалу, часом закоханості та яскравих вражень, що будуть супроводжувати вас все життя. Сподіваюсь, в коледжі ви знайдете справжніх друзів і однодумців.

    Також пам'ятайте: будьте активними і творчими – тут вас завжди почують і підтримають вашу ініціативу.

    Легкого вам навчання!!!

    Студенти 15-ФПЕ групи та куратор О.В Галайдіда

     

: