Search

Зліт студентських лідерів аграрної освіти

Зліт студентських лідерів аграрної освіти

Нещодавно на базі Сумського національного аграрного університету проводився ХХІІ зліт студентських лідерів аграрної освіти, який об'єднав відмінників навчання та лідерів студентського самоврядування аграрних закладів вищої освіти з усіх куточків нашої держави.

З міркувань безпеки в умовах пандемії цей захід вперше проходив в онлайн-режимі. ВСП "Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України" представляли голова студентського парламенту Тетяна Перит , студентка спеціальності «Облік і оподаткування», Тетяна Фрасуняк, студентка спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування, Михайло Тракало, студент спеціальності «Агрономія», Владислав Любінецький, студент спеціальності «Комп'ютерна інженерія».

З вітальним словом виступили директор НМЦ ВФПО Тетяна Іщенко та ректор Сумського НАУ Володимир Ладика.

У перший день учасники зльоту взяли участь у обговоренні дискусійної панелі "Дуальна освіта очима лідерів аграрної освіти" , на якій представили провідні агропромислові підприємства.

Другого дня зльоту відбулися засідання дискусійних клубів за науковими напрямами.

Тетяна Перит брала участь у роботі інформаційної панелі «Лідерство та формування індивідуального бренду». Студенткою, під керівництвом викладача - методиста С. Г Руснак. , були підготовлені тези на тему: «Лідерство та формування індивідуального бренду», які представлені у збірнику «Матеріали ХХІІ зльоту студентських лідерів аграрної освіти».

Актуальні проблеми піднімалися під час роботи дискусійного клубу «Інноваційний розвиток АПК та сільських територій», у роботі якого брала участь Тетяна Фрасуняк. У співпраці з викладачем- методистом Н.В.Леоненко вона підготувала тези на тему: «Самозайнятість. Сільський туризм», які видрукувані у збірнику «Матеріали ХХІІ зльоту студентських лідерів аграрної освіти».

Багато корисного для себе, як майбутнього агронома, взяв від участі у роботі дискусійної панелі «Точне землеробство та цифрові технології в сільському господарстві» Михайло Тракало. Наукова доповідь на тему: «Стан і перспективи вирощування нішевих культур в умовах Тернопільської області» , виконана під керівництвом викладача – методиста коледжу Р. В Андрусика. , є надзвичайно актуальною на сучасному етапі.

Зліт лідерів АПК – це чудова можливість зустрічі молоді агроосвіти України в одному місці, отримання безцінного досвіду для свого подальшого життя, як у професійній сфері, так і в повсякденній праці.

С.Г.Руснак, викладач коледжу

 

: